Pompoen Pannenkoekjes - Arepa di Pampuna

Arepa Di Pampuna (Pompoen Pannenkoekjes)

ONTBIJT, BIJGERECHT, NAGERECHT, HAPJE, VEGETARISCH

 

“Arepa di pampuna” zijn Antilliaanse pompoen pannenkoekjes! Dit recept heb ik ongeveer 8 jaar geleden van mijn oma geleerd door mee te kijken in de keuken samen met m’n zusje Zulia!  Hila (onze oma) kookt ook niet echt met gewichten en milliliters, dus dit is onze interpretatie!

thumb_IMG_0511_1024-e1445169516382Arepa di pampuna hoort bij Curaçao voor mij. Als we vroeger gingen zwemmen op Bandabou, dan wou ik altijd heel graag een arepa! Die waren altijd supergroot, en lekker zoet met die rozijntjes erbij! Die van mij zijn wat kleiner, makkelijker om te draaien, en er passen meer in mijn koekenpan! Maar experimenteer lekker met je eigen formaat!

De dagen worden donkerder, en kouder, de blaadjes vallen van de bomen dus we weten het al! De herfst is volop bezig. Het grootste voordeel van de herfst vind ik de pompoenen! Je kunt gewone pompoen, of flespompoen gebruiken. Lekker als je een uitgeholde pompoen wilt maken voor halloween, of als je een groot stuk pompoen op de markt hebt gevonden! Binnenkort ook nog een lekkere pompoensoep voor de rest van de pompoen!

Deze zoete pannekoekjes zijn lekker als snack, ontbijt op zondag of een lekker toetje, dan heb je op een herfstige zondag toch een beetje Antilliaanse smaken in huis !

AREPA DI PAMPUNA

Arepa di pampuna

  • Aantal personen: 3-4
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 750 gram pompoen in blokjes
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 4 eetlepels suiker
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • snufje zout
  • olie om in te bakken

Methode:

  1. Snijd de pompoen in blokjes. Kook de blokjes zacht in een pan met water.
  2. Prak de pompoen en meng met de eieren, melk, suiker, bakmeel, bakpoeder, kaneel en rozijnen.
  3. Het deeg moet een beetje dik zijn zoals bij american pancakes. Voeg er anders meel of melk bij.
  4. Verwarm een koekenpan en doe er 3x 1 grote eetlepel deeg in. Vorm zo 3 pannenkoekjes.
  5. De pannenkoekjes kun je omdraaien als op de bovenkant kleine gaatjes te zien zijn.
  6. Strooi er nog een beetje kaneel of suiker overheen en eet smakelijk!

Tip: proef het eerste pannenkoekje om te kijken of je meer suiker er in wilt doen! Het is even oefenen met je eigen smaken en voorkeur qua textuur!

Een gedachte over “Arepa Di Pampuna (Pompoen Pannenkoekjes)

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.