Broccoli Quiche

HOOFDGERECHT, bijgerecht, hapjeVEGETARISCH

 

Arantja vroeg me laatst of ik een gerecht wilde maken dat met Pasen te maken heeft. De meeste mensen die me kennen weten dat ik niet van de feestdagen ben, dus ik wist absoluut niet wat ik moest bedenken. Ik ging ervan uit dat een gekookt eitje niet helemaal de bedoeling was en ging ik dus op zoek naar leuke gerechten online. Na wat sites afgegaan te zijn kwam ik een broccolitaartje tegen. Vervolgens heb ik wat basis ingrediënten opgezocht en ben ik weer eens gaan experimenteren. Na het resultaat met eigen ogen gezien te hebben moet ik zeggen dat het absoluut de moeite waard is om het zelf te proberen!

Update: Voor een diner voor 14 personen heeft Tilaï deze quiche als mini variant gemaakt. Omdat ze zo in de smaak vielen hebben wij dit recept aangepast, zodat je het ook zelf kan maken als bijgerecht of hapje!

broccoli quiche

Broccoli Quiche

  • Aantal personen: hoofdgerecht: 4, bijgerecht/hapje: 8
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 8 plakken deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 500g broccoli
  • 4 eieren
  • 250ml slagroom
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 uien
  • 5 eetlepels geraspte mozzarella (pizzakaas)
  • (kokos)olie
  • peper
  • zout
  • 4 kleine taartvormen of 8 cupcakevormpjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven alvast op 200 graden. Zorg ervoor dat de plakjes deeg al ontdooid zijn.
  2. Snijd de stronk van de broccoli af en kook de overgebleven broccoliroosjes voor 3 á 4 minuten. Giet dit vervolgens af.
  3. Vet de taartvormpjes in met olie (bij de cupcakevormpjes hoeft dit niet) en leg in elk taartvormpje een plak deeg. Druk het overtollige deeg er af.
  4. IMG_0614Snijd de uien in stukjes en meet 250 ml slagroom af.
  5. Kluts de eieren samen met de slagroom, geraspte kaas, stukjes ui en kerrie. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  6. Vul de taartvormpjes met de broccoliroosjes. (Niet te vol want het eimengsel moet er nog in)
  7. Giet het eimengsel over de taartvormpjes met broccoli tot de bakjes ¾ vol zijn.
  8. Leg de taartjes in de oven voor ongeveer 25 minuten. Gebruik je cupcakevormpjes, dan mogen ze iets korter. Ze zijn klaar wanneer de taartjes goudbruin zijn.
  9. Als de bakjes goed ingevet zijn moet je de taartjes makkelijk eruit kunnen halen. Zo niet, dan kun je alsnog de taartjes rechtstreeks uit de bakjes opeten!

Geïnspireerd door: Leuke Recepten

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.