Een heerlijk Argentijs/Spaans sausje van groene kruiden

Chimichurri saus

BIJGERECHT, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, VEGETARISCH

 

Een tijdje geleden hadden we de bbq voor Kaylee’s verjaardag en de launch van de website! Het idee was dat iedereen (ahum…) een sausje zou maken en de gasten de beste konden kiezen! Dit was de winnaar, en de enige deelneemster!

Chimichurri is een Argentijns/Spaans sausje van groene kruiden. Het wordt traditioneel geserveerd bij vlees, maar ik vind het ook lekker bij een stokbroodje! Ik was bij de launch vergeten om een foto te maken, dus ik moest hem gisteren verplicht opnieuw maken! Smullen met een stokbroodje, kruidenkaas en een wijntje!

Chimichurri saus

  • Aantal personen: 3-4
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels rode wijn azijn
  • 30 mL olijfolie + nog een scheutje
  • 30 gram verse koriander
  • 30 gram verse peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • gedroogde chilipeper
  • zout & peper

Methode:

  1. Doe alles in de blender, en maal het tot een sausje
  2. Proeven en nog een scheutje erbij van wat je mist
  3. Zet het sausje min. 2 uur in de koelkast zodat de smaken in kunnen trekken
  4. Smullen maar!

Tip: Ook lekker met andere groene kruiden er doorheen, zoals basilicum of oregano

thumb_IMG_0123_1024 copy

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.