Chocolate Chip Koekjes

Hapjes, Nagerechten, Budget, Vegetarisch, Kerstmis

Kerst is een van mijn favoriete periodes van het jaar. Ik wordt helemaal happy wanneer de kerstliedjes hun intrede maken op de radio en wanneer de winkelstraten verlicht zijn met heel veel kerstlichtjes. Dit jaar was weer geen uitzondering. Sterker nog, voor het eerst in mijn leven had ik op 13 november mijn kerstboom al staan. Er hingen dan wel nog maar zo’n 10 ballen in de kerstboom (ondertussen heb ik er nog steeds geen ballen bijgehangen) maar hij stond wel al!

En bij kerst hoort uiteraard – je raad het al – heel veel lekker eten. Dit jaar is het eerste jaar dat ik op kerstavond ook bij ons thuis een kerstdiner host voor mijn schoonfamilie. Ik heb op dit moment nog geen idee wat ik ga koken, maar ik ga er vanuit dat ik er best een aantal uurtjes zoet mee zal zijn. En vaak houd ik dan weinig tijd over voor het maken van een toetjes. Daarom heb ik al besloten wat het toetje wordt. Koffie met chocolate chip koekjes. Simpel, makkelijk, snel en lekker. En ik heb alle ingrediënten gewoon al in huis. Dus mocht je bij het maken van je kerstdiner er ineens achter komen dat je het dessert vergeten bent: dan is dit je go to recept! Een lekker kopje koffie met deze koekjes, en hé misschien heb je zelfs nog wel wat ijs in de vriezer liggen voor er bij. Oja, ze hebben ook nog zo’n lekker zachte binnenkant! Omnomnomnom…

 

P.s. Ik was een beetje lui en heb geen mooie bolletjes gemaakt. Ik heb gewoon het deeg zo op de bakplaat gelegd voor tijdsbesparing, dat zie je aan de randjes. Ze zijn net zo lekker! Maar als je veel waarde hecht aan hoe mooi het er uit ziet, besteed dan iets meer aandacht aan het maken van de bolletjes 😉

Chocolate Chip Koekjes

  • Aantal personen: 30
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 240 g boter op kamertemperatuur
  • 300 g suiker (wil je een wat donkerdere kleur? gebruik dan basterdsuiker)
  • 290 g bloem
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • Pure chocolade in stukjes (Van een chocoladereep, chocoladeletter of zelfs pure hagelslag. Ik heb ongeveer een halve chocoladeletter gebruikt.)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Mix de boter en suiker met een mixer. Of gebruik een houten lepel, dat werkt ook prima.
  3. Voeg de ei en vanille toe en mix tot een glad geheel.
  4. Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix het geheel totdat alles goed gemengd is.
  5. Mix tot slot de chocolade en zout er doorheen.
  6. Leg bakpapier op een bakplaat.
  7. Vorm met twee lepels bolletjes uit het koekjesdeeg voor op de bakplaat.
  8. Bak de koekjes 8 tot 12 minuten in de oven. Totdat de randjes bruin beginnen te worden.
  9. Laat de koekjes afkoelen voordat je ze op eet.
  10. Smakelijk!

 

 

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.