Courgette Pizza

HOOFDGERECHT, HAPJE, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ

 

Let op! Het recept is lactosevrij, maar er wordt wel oude kaas gebruikt. Als je lactose intolerantie erg snel wordt getriggerd, kan dit gerecht nog steeds verkeerd vallen!

Hoe bizar is het dat je iets pas echt wil hebben als het niet meer kan. En dat is iets wat ik echt heel erg vaak heb: wanneer ik de Bob ben wil ik het liefst drinken terwijl ik er anders niet heel veel behoefte aan heb; wanneer het geld aan het eind van de maand op is, wil ik ineens allerlei kleding en gadgets kopen. En sinds ik erachter ben dat ik mijn allergieën heb (lactose intolerantie & tarwe allergie), heb ik regelmatig zin in pizza. Terwijl ik eigenlijk nooit behoefte had aan pizza toen ik het nog wel mocht! Oftewel, toen ik nog niet wist dat ik het niet mocht ;).

courgette pizza1

Duuss het was tijd om op zoek te gaan naar een lekkere pizza die ik wel mag! Ik ben niet iemand die zelf deeg maakt – daarvoor kun je beter bij Tilaï of Kaylee zijn – maar ik ga wel graag op zoek naar andere varianten en kwam terecht bij de courgette. Hier is de courgette het “deeg” en in deze pizza is ook nog eens suiker- en koolhydraatvrij!

Het begint me overigens zelf wel duidelijk te worden dat ik hou van de bourgondische gerechten waar het het voedsel zo veel mogelijk in zijn originele vorm blijft, alleen even doormidden snijden haha! Zo leer je nog eens wat over jezelf! Het is natuurlijk ook een super mooie manier om gerechten op te serveren, ipv dat je het allemaal klein opsnijdt en op je bord gooit! Hieronder zie je trouwens ook dat ik absoluut geen voorzichtig persoon ben, noem me maar gerust een beetje lomp! Tijdens het uitlepelen van de pulp brak de courgette. Lekker bezig, Aran!

courgette pizza2

Zoals jullie hier kunnen zien experimenteer ik niet alleen op het bord, maar ook achter de lens. Mijn beroep als filmmaker vraagt ook altijd om op een nieuwe manier naar bekende dingen te kijken. Door op een zwarte ondergrond te fotograferen, lijken de ingrediënten bijna te zweven! Wat vinden jullie ervan?

courgette pizza3

Tip: Vooral als je een gerecht kookt gebaseerd op groenten is het een aanrader om biologische groenten te nemen. Deze hebben geen chemische stoffen op of in zich, hebben meer voedingsstoffen en vullen beter, waardoor je er minder van hoeft te eten om vol te zitten! En geloof me, je proeft het verschil zelfs!

COURGETTE PIZZA

Courgette Pizza

  • Aantal personen: 1
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 40 g stukjes spek (ongeveer een handje)
  • 1 ui
  • 1/2 tomaat
  • oude kaas
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl tijm
  • peper

Bereiding:

  • Verwarm je oven voor op 200 ℃
  • Snijd de courgettes in de lengte, haal de topjes er naar wens vanaf, aangezien deze niet eetbaar zijn.
  • Lepel de pulp eruit. De helft ervan kan weg, dit hebben we niet meer nodig. Snijd de helft die je nog over hebt kleiner.
  • Snijd de tomaat in stukjes en bewaar deze samen met de courgette pulp in een schaal.
  • Snijd de ui tot hij glanst, voeg de kerrie toe en bak nog 30 seconden door.
  • Haal de ui uit de pan en doe deze in de schaal met de tomaat en pulp.
  • Bak de spekjes en haal ze uit de pan, net voordat ze klaar zijn.
  • Voeg alle ingrediënten met uitzondering van de halve courgette en de kaas toe in de schaal en meng het goed.
  • Verdeel het mengsel over de courgette helften en strooi de kaas er overheen. Want ja, wat is een pizza nu zonder de kaas!
  • Plaats de courgettes in de oven en bak 20 minuten. Zet de oven daarna op grill stand en bak nog even na totdat de kaas bruin is.
  • Warm serveren zodra het klaar is, dan is de courgette namelijk het allerlekkerst!

Geïnspireerd door: Stuffed Zucchini van Kayotic

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.