Mexicaans hoofdgerecht of hapje

Fajitas

HAPJE, HOOFDGERECHT

 

Op zaterdag ga ik regelmatig met mijn vriend naar de markt. We gaan dan niet per se met een specifiek doel in het hoofd, maar meer voor de experience. Nouja, eigenlijk gaan we vooral om lekkere dingen te eten. De ene keer een visje en de andere keer stoppen we bij de Toko. Maar, deze keer besloten we weer eens wat nieuws te proberen aangezien we regelmatig toch bij dezelfde plekken uitkomen.

Op dat moment zagen we een kleine Mexicaanse foodtruck waarin de kok zachtjes mee zong met de Latin muziek die op de achtergrond klonk. We hadden net de film Chef gezien en waren het er dus meteen over eens dat we hier onze lunch zouden bestellen.

En daar heb ik geen seconde spijt van gehad! Ik had mijn fajita binnen no time op. Bij elk hapje proefde je de verse ingrediënten die perfect op elkaar waren afgestemd. Nadat Marten zijn taco’s op had is hij zelfs nog terug gegaan om nog een fajita te halen. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet goed heb opgelet hoe de foodtruck van de kok heette. Want het is echt een absolute aanrader.

[Update: Ik heb hem gevonden! Het is snackwagen El Paso van Latin to Go.]

Geïnspireerd door die fajitas heb ik een aantal dagen later dit recept gecreëerd.

fajitas

Fajitas

  • Aantal personen: 4
  • Afdrukken

Ingredienten:

  • 500 g kip
  • 1 pak tortilla wraps
  • 3 sjalotjes
  • 2 takjes munt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 paprika’s (rood en geel)
  • 100 g ijsbergsla
  • 4 tomaten
  • zure room
  • ½ rode peper
  • 1/2 limoen
  • 4 tl komijnzaad
  • 1 tl cayennepoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el peterselie
  • 2 el lijfolie
  • chilisaus
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Pers de limoen uit in een kommetje. Voeg hier de komijnzaad, cayennepoeder, paprikapoeder, en olijfolie aan toe. Maak de marinade af met een snufje zout en peper.
  2. Snijd de kip in blokjes van ongeveer 1×1 cm.
  3. Doe de kip in de marinade en laat dit even staan.
  4. Snijd de tomaten in partjes en doe deze partjes in een kommetje. Snijd de munt klein en voeg dit toe aan de tomaat.
  5. Doe de zure room in een kommetje en voeg er de kleingesneden peterselie aan toe.
  6. Snijd vervolgens de sjalotjes in halve ringetjes en hak de knoflook in kleine stukjes. Snijd ook de paprika’s en de rode peper klein.
  7. Bak deze groenten (niet de tomaat) in een ruime pan totdat de ui glazig is.
  8. Bak de gemarineerde kip in een andere pan voor ongeveer 10 minuten op hoog vuur totdat de kip gaar is.
  9. Voeg de kip toe aan de groente en laat het nog kort (2 minuten) even meebakken.
  10. Leg een wrap op een bord. Leg de sla, kip en tomaat in de lengte over de wrap. Doe vervolgens de chilisaus en zure room er in dezelfde richting overheen. Vouw de wrap daarna dicht. Herhaal dit totdat alle fajitas gemaakt zijn.

Tip: Ook erg lekker met frisse guacamole!

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.