kaasballetjes op tafel

Kaasballetjes

HAPJE, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, VEGETARISCH

 

Het zal ondertussen wel duidelijk zijn dat wij het ontzettend leuk vinden om te koken! We koken niet alleen graag voor onszelf, maar ook voor vrienden en familie. Maar bovenal vinden wij het leuk om anderen blij te maken, en eten is dan toch vaak het beste medium heb ik ervaren.

We serveerden ook onze stoba, arepa di pampuna, kokada en pastechi!

Daarom stonden we laatst op de FeelGood Market in Eindhoven. Omdat we merken dat hier in het zuiden van Nederland Antilliaans eten nog niet veel te vinden is en mensen er wel naar op zoek zijn, besloten we om alleen echte Curacaose gerechten aan te bieden. Eén van die gerechten was een gerecht met een Nederlandse naam en als basisingrediënt het product waar wij Nederlanders om bekend staan: de kaasbal!

Uiteraard is dit niet de gewone, klassieke kaasbal; het recept hiervan kun je vast zelf ook wel online vinden. Ik heb een variant gemaakt die lactose- en glutenvrij is! Let wel op, want door het amandelmeel is deze kaasbal lichtelijk gestoord (nutty, get it?) EN niet geschikt voor mensen met een notenallergie!

Tip: Wil je alvast kaasballetjes maken voor een feestje of voor wanneer je bezoek hebt? Vries ze dan in voordat je ze frituurt. Ze kunnen direct de pan in en staan binnen een paar minuten op tafel! Omnomnom.

kaasballetjes

Antilliaanse Kaasballetjes

  • Aantal personen: 8 porties van 4 balletjes
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 500 gram geraspte oude kaas (voor verhitten van kaas gebruik altijd oudere kaas, kaas verliest namelijk zijn smaak waardoor jonge kaas uiteindelijk nergens meer naar smaakt)
  • 200 gram amandelmeel
  • 3 el water
  • frituurolie (ik gebruik zonnebloemolie)

Bereiding:

  1. Meng alle droge ingrediënten
  2. Voeg de eieren en het water toe, meng tot één grote bol
  3. Verhit de olie
  4. Maak bitterbal-formaat kaasballetjes
  5. Frituur de balletjes ongeveer 2 minuten
  6. Laat ze uitlekken
  7. Serveren met sweet chili saus
  8. It’s that easy!

2 gedachten over “Kaasballetjes

    • Arantja schreef:

      Hoi Mike!

      Ik begrijp dat je denkt dat dit recept niet lactosevrij is, lactose is immers een suiker die in veel melkproducten voorkomt. Echter zit het niet in alle kazen. Zo zit er in belegen, extra belegen en oude Goudse kaas geen lactose. Ook o.a. gorgonzola, parmezaanse kaas en Grana Padano zijn lactosevrij. In dit recept gebruik ik oude Goudse kaas. Zo kan ik met mijn lactose intolerantie toch van kaas genieten!

      Smakelijk!

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.