homemade knoflookbrood uitgelicht

Homemade Knoflookbrood

BIJGERECHT, BUDGET, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, SNEL, VEGETARISCH

 

IMG_4553_1Jarenlang kocht ik knoflookbrood of dat brood met kruidenboter erin in de supermarkt, en na het even in de oven te hebben gegooid was het dan een bijgerecht om van te smullen! Nu ik lactose en tarwe vrij eet, is dit helaas geen optie meer. Gelukkig ontdekte ik – al voordat ik het begon te missen – dat homemade knoflookbrood veel lekkerder is en ook nog eens super makkelijk om te maken!

De eigenlijke reden dat ik het voor ons kerstdiner heb gemaakt is omdat Kaylee groot fan van brood is; vroeger at ze meer brood dan vlees met de feestdagen of tijdens een barbecue! En omdat we nog geen brood op onze menukaart voor Kerst 2015 hadden staan, ben ik op onderzoek uit gegaan.

IMG_1678_1

Na het uitpluizen van veel recepten kwam ik erachter dat als je op “knoflookbrood” (of garlic bread) zoekt, dat het brood zelf altijd uit de winkel wordt gehaald. Toen ik dat met de andere bewoners besprak, bleek dat ook Tilaï zelf brood wil gaan maken, dus binnenkort komt er ook minstens één broodrecept online!

Maar voor nu focussen we eerst even op het creëren van de “knoflook” in knoflookbrood.

Tip: Als je een hele simpele en snelle variant op dit gerecht wil maken, wrijf dan een teentje knoflook goed uit over het brood en druppel er wat olijfolie overheen. Het tosti ijzer in en klaar is Kees! Voor een speciaal diner zou ik echter wel voor het onderstaande recept gaan. Het smaakt toch net dat beetje rijker!

homemade-knoflookbrood

Homemade Knoflookbrood

  • Aantal personen: 6 (1 brood)
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • jouw favoriete brood, ongesneden (ik koos voor mijn eigen speltbrood, maar dit is niet glutenvrij!)
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 tl oregano
  • 2 tl chili vlokken
  • 100 ml olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de grillpan of grillplaat voor.
  2. Pers de knoflook fijn in een knoflookpers. Als je geen pers hebt, kun je het ook platdrukken met een groot mes en dan in zo klein mogelijke stukjes snijden.
  3. Voeg de oregano, chili vlokken en olijfolie toe en roer deze goed door elkaar.
  4. Snijd het brood in plakken en smeer de olie eroverheen met een lepel of zo’n fijne kwast.
  5. Leg het brood op of in de grill. Verwarm het voor 4 a 5 minuten totdat het een mooie bruine tint heeft. Als je grill maar aan één kant verhit, draai het om en grill het nog ongeveer 3 minuten.

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.