Lichte tomaten curry met kip en spinazie; glutenvrij; lactosevrij; hoofdgerecht; recept

Lichte Tomaten Curry met Kip en Spinazie

HOOFDGERECHTglutenvrijlactosevrij

 

Oh men, mijn eerste post! Het is een beetje spannend en leuk tegelijk. Met pen en papier in de aanslag – ik moet immers alles wat ik doe precies bijhouden – maakte ik een licht-pittige curry voor mijn vriend en zus.

img_1148-e1439192105314Dit gerecht maakte ik na drie dagen oppassen op een energierijke vijfjarige. Dus, vergeef me mijn semi-paars-gelakte-nagels. De logé had vandaag namelijk controle over mijn nagels, haar en sieraden. Het haar van mijn vriend Marten was ook in haar bezit, maar het staartje wat ze met veel behendigheid wist te maken was bij hem alweer snel verdwenen.

Goed, terug naar het recept! Zelf heb ik voor dit recept kipfilet gebruikt, maar mijn zus zegt dat kippenborst sowieso lekkerder is. Dus, ‘try both and pick a side’. Nee even serieus, kippenborst is waarschijnlijk nog lekkerder. Maar als student kies ik voor de goedkopere kipfilets.

img_1158-e1439192131271De masala doet de keuze voor die budget kipfilets helemaal teniet. Oh, wat houd ik van masala! Ik heb het een keer gekocht toen ik roti kip ging maken. Ik heb alleen per ongeluk de verkeerde masala gekocht. In plaats van masala gebaseerd op kerrie heb ik er een gekocht die rood uitslaat. Wat het geheime ingrediënt is dat er voor zorgt dat het rood is weet ik niet. Maar het was echt een lucky mistake. Deze masala is nu namelijk mijn lievelings masala. Helaas voor jou heeft mijn vriend laatst onze keuken uitgeruimd. [Ja, hij is echt een engel!] De inhoud van alle zakjes zijn daarom gedeponeerd in naamloze, doorzichtige potjes. Om die reden kan ik je helaas niet precies vertellen welke masala ik heb gebruikt. Daarom zal ik hem vanaf nu de Mystery Rode Overheerlijke Masala noemen.

img_1160-e1439192141824

Dus hier is het dan: mijn eerste recept op deze website. Nog even één tip van de chef voordat je start met koken: hoe langer je hem op laat staan, hoe pittiger hij wordt. Veel succes en smakelijk eten!

lichte-tomaten-curry-met-kip-en-spinazie-e1439192167581

 

Lichte Tomaten Curry met Kip en Spinazie

  • Aantal personen: 4-6
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 550 gr kipfilet of kippenborst
  • 1 el verse limoensap
  • 1 el paprikapoeder
  • ½ el chilipoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 gr gember
  • 2 tl komijnzaad
  • 3 stengels koriander
  • 2 tl Mystery Rode Overheerlijke Masala
  • 300 ml passata
  • 150 ml water
  • 1 rode peper
  • 1 tomaat
  • 150 gr spinazie
  • 1 stengel citroengras
  • Rijst
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

  1. Snijd de kip in stukken en doe deze stukken in een kom. Voeg het limoensap, paprikapoeder en chilipoeder toe. Meng het geheel door elkaar. Laat de kip ongeveer 15 minuten in het mengsel marineren.
  2. Ondertussen snijd je de sjalotjes en de knoflook. Rasp vervolgens de gember.
  3. Snijd de peper door midden. Verhit olie in de pan en bak de halve pepers, het kaneelstokje en 1 tl komijnzaad voor ongeveer 1 minuut.
  4. Voeg de sjalotjes, knoflook en geraspte gember toe. Bak dit 3 á 4 minuten; totdat de ui licht gebruind is.
  5. Haal het kaneelstokje en de halve pepers weer uit de pan.
  6. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze op middelhoog vuur mee voor ongeveer 4 minuten. De buitenkant van de kip moet er gebakken uit zien. Hij hoeft nog niet helemaal gebakken te zijn, aangezien hij in de volgende stappen nog door zal garen.
  7. Snijd de koriander in stukjes en voeg deze toe. Voeg tevens de masala en nog 1 tl komijn toe. Bak het geheel voor ongeveer 2 minuutjes.
  8. Voeg het water en de passata toe. Breng het geheel op smaak met een snufje zout en peper. Laat de pan 20 minuten zacht door pruttelen.
  9. Kook de rijst. Als het klaar is voeg je het gesneden citroengras toe.
  10. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. De curry is nu bijna klaar. Voeg de tomaat en de spinazie toe om het af te ronden. Laat de curry nog 3 minuten door pruttelen.
  11. Schep alles op een bord en smakelijk eten!

 

 

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.