Gestoofde mosterd karbonade

Mosterd karbonade

HOOFDGERECHT, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ

 

Tentamenweek! Afgelopen week was de eerste tentamenweek van mijn nieuwe studie. In juli ben ik namelijk afgestudeerd aan de bachelor opleiding Onderwijskunde en in september startte ik met de deeltijd master Onderwijswetenschappen. Ik vind het altijd een beetje lastig om te bepalen wat ik moet koken in zo’n week. Maar tegelijkertijd weet ik dat goed eten je ook helpt bij het studeren. Niet alleen omdat je de voeding nodig hebt, maar ook omdat pauzeren  en ontspannen tijdens het leren heel erg belangrijk is. Daarom maakte ik deze keer een lekkere karbonade gemarineerd in een mosterdsausje.

Natuurlijk koos ik niet voor het aller moeilijkste recept dat ik kon bedenken. Dit recept, de mosterd karbonade, is dan ook erg makkelijk om te maken en toch lekker! Perfect voor de doordeweekse donderdag. Voor als je lekker wilt eten, maar geen tijd hebt voor al die poespas.

Zelf koop ik altijd van die grote zakken met aardappelen die je zelf nog moet snijden en (eventueel) schillen. Maar, als je wat minder tijd hebt kun je er ook prima voor kiezen om kant-en-klare aardappels te kopen die je lekker kunt bakken. Dan heb je in de tussentijd nog meer tijd om andere dingen te doen. Piece of patato!

 

Mosterd karbonade

 

Mosterd Karbonade

  • Aantal personen: 2
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 2 karbonades
  • 400 g aardappels
  • 250 g peultjes
  • 100 g champignons
  • margarine
  • 2 el mosterd
  • 1/2 el citroensap
  • rozemarijn
  • zout
  • olie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aardappels in partjes en kook ze voor ongeveer 10 minuten.
  3. Giet de aardappelen af. Sprenkel wat olie in de ovenschaal en doe de aardappels ook in de ovenschaal.
  4. Bestrooi de aardappels met rozemarijn. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven.
  5. Meng de mosterd met het citroensap en een aantal snufjes zout.
  6. Wrijf de karbonades in met het mosterd-mengsel. Laat de karbonades even rusten.
  7. Bak de karbonades aan beide zijden bruin in margarine en op hoog vuur.
  8. Voeg water toe totdat de karbonades half onder staan. Voeg het mosterd-mengsel dat je over hebt ook toe.
  9. Zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de karbonades nog een uurtje sudderen.
  10. Wacht totdat de karbonades bijna klaar zijn. Snijd de champignons in partjes. Wok deze in olie samen met de peultjes in drie minuten gaar.
  11. Haal de aardappels uit de oven en serveer deze met de gewokte groenten en de karbonades.

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.