Pompoen Lasagna

budget, vegetarisch, hoofdgerecht

 

It’s my favourite time of the year again! Pumpkin time!

Laatst zat ik aan het eind van de dag een beetje te Googlen wat ik zou gaan eten. Aangezien ik  niet kon kiezen heb ik vrijwillig de hele avond in de keuken gestaan en 2 lasagna’s gemaakt (voor mezelf, don’t judge)! Vandaag mijn recept voor een pompoen lasagna met lekker veel kaas en een beetje pit!

Je kan zoveel doen met lasagna, normaal ga ik voor de klassieke tomatensaus en gehakt, maar deze vega-variant moest ik even opschrijven zodat ik hem onthoud.
Een goede tip is om in plaats van je pompoen te koken, deze in de oven gaar te bakken. Dit heeft eigenlijk 2 voordelen:

  1. je hoeft hem niet te schillen, na het bakken kan je de schil er heel makkelijk afhalen,
  2. de smaak is veel intenser.

Het nadeel aan groenten koken is dat je wat smaak kwijtraakt. Als het even kan kies ik voor roosteren, stomen of wokken!

Eet smakelijk, en voel je vrij om te experimenteren met het laagje kaas! Onderstaande is wat ik toevallig in de koelkast had staan, maar ricotta, geitenkaas of iets anders zal ook heerlijk zijn!

Pompoen lasagna

  • Aantal personen: 4 personen
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 1 grote pompoen
  • 2 rode ui in blokjes
  • 4 teentje knoflook
  • 1 pakje verkruimelde feta
  • 1 pakje roomkaas
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 eetlepel stroop
  • 1 scheutje (balsamico) azijn
  • lasagna bladen
  • nootmuskaat
  • chilipeper
  • peper & zout
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Snijd de pompoen in grote stukken en bak met een scheut olijfolie  40 minuten zacht in de oven (200 graden).
  2. Laat de oven aanstaan zodat deze voorverwarmd blijft.
  3. Snijd de schil van de gebakken pompoen en prak deze tot een egale massa.
  4. Snijd de ui en knoflook grof en fruit in een grote koekenpan.
  5. Blus af met een flinke scheut (balsamico) azijn.
  6. Voeg de pompoen, stroop en ± 500 mL water toe.
  7. Laat de saus een paar minuten pruttelen en voeg kruiden naar smaak toe.
  8. Mix in een aparte kom de feta en roomkaas.
  9. Bouw je lasagna door een laag pompoen saus, bladeren en roomkaas af te wisselen.
  10. Eindig de lasagna met een laag pompoen saus en verdeel de mozzarella er over.
  11. Bak de lasagna ± 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.