Romige preipasta met makreel en bacon

hoofdgerecht, lactosevrij, SNEL

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! We gaan namelijk weer de uitdaging met elkaar aan om te bepalen wie het lekkerste recept heeft gemaakt! Dit hebben we eerder gedaan met de Scholfilet Challenge, waar uiteraard het beste recept bleek te zijn mijn Fish & Chips 😉

Maar Kaylee, Jordan en Tilaï zijn niet teruggedeinsd en durven het nogmaals aan. Het recept van Tilaï kun je hier al vinden en Jordan heeft een twist gemaakt met spinazie. Die van Kaylee kun je ook snel op haar pagina lezen. En nu is het mijn tijd! Toevallig heb ik weer een visrecept gemaakt, dit keer met makreel.

Van origine een recept voor 4 personen, maar ik heb er een variant van gemaakt voor 2 personen. Voor mij geen probleem omdat ik alle ingrediënten heel vaak in mijn recepten gebruik. Zo kun je van de overige makreel bijvoorbeeld dit recept maken voor je lunch de volgende middag. Met bacon komt iedereen verder wel uit de voeten, en de wijn komt ook wel op 😉

Voor de makreel gebruik ik altijd een hele makreel omdat ik die zo lekker vind. Ik pluk het vlees van de huid en graat af, maar ik zou zeker een filet kopen als je geen zin hebt in af en toe een graatje of het recept voor kinderen maakt.

Preipasta met makreel en bacon

  • Aantal personen: 2
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 200 g speltspaghetti
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 prei
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 50 ml droge witte wijn
  • 100 g gerookte makreel
  • 100 g spekreepjes
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook voor de spaghetti en bak tegelijk de spekreepjes
  2. Snipper ondertussen de ui, hak de knoflook fijn en snijd de prei in ringen.
  3. Haal de spekreepjes uit de pan en fruit de ui en knoflook in het spekvet.
  4. Zodra het water kookt, bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Voeg een beetje olijfolie toe, gooi de prei erbij en bak ongeveer 3 minuten (regelmatig omroeren)
  6. Pluk de makreel van de huid af
  7. Blus de groente af met wijn
  8. Zodra die kookt doe je de makreel, spekreepjes en kaas erbij, gooi je het geheel om en verlaag je de temperatuur van het vuur zodat het rustig opwarmt maar (bijna) niet verder bakt.
  9. Schep de pasta op de borden en verdeel de mix over de pasta.

Geïnspireerd door: Vriendin

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.