Spaghetti met gehakt en spinazie

hoofdgerecht, lactosevrij

Hallo daar!

Allereerst wil ik jou een hele fijne Spaghettidag wensen! Wegens deze speciale feestdag, ben ik een gezonde strijd aangegaan met drie talentvolle nichten van mij. Zij denken dat zij een beter recept kunnen maken dan ik en daar ben ik het niet mee eens! Na wat experimenteren heb ik een recept samengesteld dat, denk ik, dat de allerbeste is! Dat ligt nog wel aan jullie als kiezers maar met dit verhaal hoop ik jullie van te voren al te kunnen overtuigen!

Eet smakelijk alvast!


Spaghetti met gehakt en spinazie

  • Aantal personen: 4
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 250g spaghetti
  • 500g rundergehakt
  • 200g rucola
  • 200g spinazie
  • 2 uien
  • 10 olijven
  • 1 tomaat
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el kipkruiden
  • 3 el zoete ketjap
  • 1 el olijfolie
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70g)
  • pijnboompitten
  • 1 maggiblokje
  • 1,5L water

Bereiding:

  1. Breng een ruime pan met 1,5L water aan de kook met 1 maggiblokje.
  2. Snijd in de tussentijd de ui, knoflook, tomaat en olijven in stukjes.
  3. Wanneer het water kookt doe je alle spaghetti in de pan. (Het liefst breek ik alle slierten doormidden zodat die minder lang zijn. Het is makkelijk maar niet erg Italiaans!)
  4. Kook de spaghetti vervolgens gaar. Dit duurt zo’n 8 tot 10 minuten.
  5. Plaats een koekenpan op het vuur met 1 el olijfolie.
  6. Wanneer de olie erg vloeibaar is, doe je de spinazie in de pan.
  7. Wanneer de spaghetti begint te slinken, voeg je daar het rundergehakt, kipkruiden, knoflook en ui aan toe.
  8. De spaghetti moet intussen zo goed als gaar zijn. Als de spaghetti gaar is, laat je deze uitlekken en hou je die apart.
  9. Wanneer het vlees bruin begint te worden, proef je het even om te checken of je het zout genoeg vind. Voeg eventueel meer kipkruiden bij als het niet zout genoeg is. Als de smaak goed is, voeg je de tomaat, olijven, tomatenpuree en zoete ketjap toe aan de rest.
  10. Roer dit mengsel goed en verlaag de temperatuur zodat het geheel niet meer kookt maar suddert en laat dit een minuut of vijf staan.
  11. Schep de spaghetti alvast op borden en schep het vlees op de spaghetti. Garneer elk bord met een klein handje rucola en pijnpoompitten.
    Tip: Het is heel lekker om de pijnboompitten en rucola een minuutje te bakken voor extra smaak!

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.