Zelfgemaakt broodje hamburger

Zelfgemaakt Broodje Hamburger

HOOFDGERECHT, BUDGET, SNEL

 

xIMG_3473Wat zou ik graag willen dat je door het scherm heen kon proeven! Of ruiken, dat zou ook al goed zijn. Want man, man, man wat is deze burger lekker (al zeg ik het zelf). Hij ziet er misschien uit als een hele normale – misschien zelfs een beetje saaie – burger. Maar, schijn bedriegt! 

Ik heb deze burger geloof ik drie keer in een week tijd gemaakt. De eerste keer was uitproberen, de tweede keer was perfectioneren en de derde keer had ik er gewoon heel veel zin in. Zo lekker vond ik hem! Hij is eenvoudig te maken en er zit ook niet zoveel poespas omheen. Het vlees zelf vind ik zo’n goede smaak hebben dat er niet zoveel extra’s bij hoeft. Een tomaatje, een gefrituurd uitje, sla en wat saus: that’s it! Smakelijk!

Zelfgemaakt broodje hamburger

Zelfgemaakt Broodje Hamburger

  • Aantal personen: 4
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • ketchup
  • mayonaise
  • ½ el komijnzaad (poedervorm)
  • 1 el paneermeel
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 tomaat
  • gebakken uitjes
  • klein zakje ijsbergsla

Bereiding:

  1. Doe het rundergehakt, het ei, de mosterd, 1 el ketchup, het komijnzaad en de paneermeel in een schaal. Meng alles goed door elkaar met een lepel.
  2. Deel het gehaktmengsel op in vier delen. Maak van elk deel een ronde burger. Je kunt de burgers uitsteken met een kommetje. Op deze manier zijn ze allemaal even groot.
  3. Laat de hamburgers eventueel ongeveer 120 minuten afgedekt rusten in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat je hamburgers niet uit elkaar vallen bij het bakken. Als je een grill hebt dan kun je deze stap overslaan, aangezien de burgers onder de gril niet uit elkaar vallen.
  4. Bak de hamburgers op hoog vuur totdat ze gaar zijn.
  5. Snijd de broodjes open. Beleg het broodje in deze volgorde: sla, burger, tomaat, mayonaise, ketchup en gefrituurde uitjes.
  6. Geniet van je hamburger!

Tip: Bak er lekker frietjes bij.

 

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.