Sticky Chicken

bijgerecht, hapje, budget, glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij

De woonkeuken. Het epicentrum van mijn domein. Het grootste oppervlak in mijn huis. Alles wat enigszins belangrijk is in mijn wereld is een succes dankzij dit stukje techniek. Niet alleen moet er ruimte zijn om te koken, er moet ruimte zijn om alles klaar te zetten, langs elkaar af te kunnen om iets te pakken én mee te kijken (en fotograferen)! Genoeg licht is essentieel. Ook moet er genoeg servies zijn: genoeg messen, presenteerbordjes, bakken, allerlei schalen en pannen. Toch kom je er iedere keer weer achter dat je altijd wel iets mist. Wie heeft er bijvoorbeeld nou een puree stamper in huis? Je gaat me nu niet vertellen dat jij die één hebt hè! Ik geloof er niks van 😉 Gelukkig zijn we creatief genoeg om het leuk op te lossen!

Lees verder

Gevulde champignons

Bijgerecht, hapje, budget, glutenvrij, koolhydraatarm, snel, vegetarisch

Eén van mijn favoriete dingen om te doen is koken voor anderen. Nu ik eindelijk mijn eigen appartement heb en er mensen ook normaal kan ontvangen (lees: ik heb eindelijk een woonkamer en een degelijke eettafel!!!(!!!)) doe ik dit ook graag. Ook al is het appartement nog niet helemaal af. Waardoor het nogal snel een zooitje kan worden. Maar dat terzijde!

gelukkig is de achtergrond een beetje onscherp 😉

Maar, dan moet ik ook wel even helemaal eerlijk wezen. Mijn appartement zal nooit af zijn! Als creatieve soul raak ik snel uitgekeken op dingen en zie ik altijd weer nieuwe richtingen waar ik in wil. Om een beetje te voorkomen dat ik alle kanten op vloog heb ik een paar jaar enthousiast gepind en heb ik alles dat ik wilde kopen eerst gecheckt met het board dat van toepassing was. Goed, dat ging best lekker en het is nu een samenhangend geheel waarin zelfs mijn hondjes vacht niet vloekt (omg reeaallyyy?!).

Terug naar de eettafel. Je kunt je voorstellen dat het belangrijkste in mijn huis de plek is waar ik eet en eten maak. Ik heb dan ook vol trots op Instagram met jullie wat foto’s ervan gedeeld. En nu dan eindelijk het eerste nieuwe recept vanuit mijn mooie appartementje: gevulde champignons.

Afgelopen zomer hebben we (meer dan) eens een grote barbecue georganiseerd. Toen een vriend van Kaylee wilde helpen, maar alle ingrediënten zo goed als op was, ging hij de hele keuken doorzoeken om nog iets lekkers te kunnen maken. Uiteindelijk stuitte hij op champignons, en hij besloot ze te vullen. Samen zijn we verder gaan zoeken naar ingrediënten die mogelijk lekker waren in de champignons. Je kunt je voorstellen dat we niet veel verder kwamen dan een smeerbare kaas en restjes groenten. Toen werd onze creativiteit al helemaal op de proef gesteld! En zoals te verwachten was het goed mislukt! Gelukkig had iedereen al genoeg gegeten (althans dat zeiden ze) en hebben we de champignons regelrecht de vuilnisbak in kunnen gooien.

Voor deze champignons ben ik wel eens goed gaan zitten en kwam ik al snel tot dit eindresultaat: makkelijk, snel, goedkoop en lekker. Waarom zou je het moeilijk maken als het ook makkelijk kan?

Gevulde Champignons

 • Aantal personen: ongeveer 10 als bijgerecht, 20 als hapje
 • Afdrukken

Ingrediënten:

 • 1000 gram grote champignons
 • 150 gram kruidenkaas
 • 2 gegrilde paprika’s uit pot

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200℃.
 2. Haal de stammen uit de champignons. Dit doe je makkelijker door de stam te draaien terwijl je trekt. Dan breken ze sneller in hun geheel en komt er geen mes (of frustratie) bij kijken.
 3. Vul de champignons tot de rand met kruidenkaas. Leg ze in een ovenschaal of op een ovenplaat met bakpapier.
 4. Snijd de gegrilde paprika’s verdeel over de champignons.
 5. Verhit de champignons 10 minuten in de oven.

Mexicaanse Hotdog

hoofdgerecht, budget, lactosevrij, snel

 

Ik wil je een verhaaltje vertellen over de avocado. De avocado is speciaal voor me. Samen met brie en olijven (nee niet samen eten!) heeft het ervoor gezorgd dat ik besefte dat ik hou van (toen) bijzondere soorten voedsel. Ik at het namelijk al van jongs af aan. In Frankrijk at ik al die lekkere Franse kaasjes mee (behalve die geschimmelde, iew!), in Spanje at ik alle tapas alsof het de dagelijkse kost was, en thuis in Nederland, greep ik elke kans aan om een avocado naar binnen te werken.

Meestal deed mijn moeder boodschappen, maar af en toe ging mijn vader. En altijd als er goede avocado’s lagen kwam hij terug met een rijpe, verse, heerlijke avocado. Hij sneed hem door midden, haalde de pit eruit en gaf mij de helft, met het peper en zout stelletje. Althans, zo is mijn (hoogstwaarschijnlijk dankzij al die films die ik heb gekeken, geromantiseerde) herinnering ervan.

Een ware hipster ben ik dus. Want ja, ik at al avocado voordat avocado hip was!

mexicaanse hotdog

Nu merk ik dat ik altijd wel een reden zoek om avocado’s te eten. Gelukkig is het ondertussen een populair ingrediënt geworden en heb ik zelf ontdekt dat het op heel veel boterhammen een goeie toevoeging is (boterham met oude kaas en avocado? Nom! Gebakken eiwit met avocado en cherry tomaatjes? Hell yeah!). In combinatie met mijn liefde voor zomerse gerechten heb ik dit gerecht ontdekt, wat ook nog eens ontzettend goedkoop is!

Ps.  Ik heb het gerecht al gefotografeerd voordat het af was, en besefte pas dat de nacho’s mistten toen we het opaten! Maar het recept is zonder de nacho’s toch niet echt compleet!

mexicaanse-hotdog_pinterest

Mexicaanse Hotdog

 • Aantal personen: 2
 • Afdrukken

Ingrediënten:

 • 4 hotdogs
 • 1 avocado, gepeld en ontpit
 • 1 el limoensap (bij voorkeur vers)
 • 4 hotdog broodjes of speltbroodjes indien tarwevrij
 • botersla
 • 1/4 kleine rode ui
 • nacho’s naturel
 • hot sauce (“in my bag, swag“)

Bereiding

 1. Kook of grill de hot dogs.
 2. Pureer de avocado met de limoensap, kruid naar wens met peper en zout.
 3. Plet de nacho’s.
 4. Verdeel sla over de broodjes, leg de hotdog erop, avocadopuree (ongeveer 2 volle eetlepels), ui en nacho’s.
 5. Druppel er een heel klein beetje hot sauce overeen. Hot sauce doet haar naam echt eer aan, als je hier niet bekend mee bent, wees voorzichtig!

Inspired by: Guacamole Dog

2 schollen van de barbecue

Hele Schol op de BBQ

Hoofdgerecht, Glutenvrij, koolhydraatarm, Lactosevrij

Goed, onze eerste challenge! Net als voor Jordan was het voor mij de eerste keer dat ik een recept met schol maakte. Sterker nog, volgens mij hebben we allebei nog nooit zelf met schol gekookt. Maar voor alles moet een eerste keer zijn natuurlijk.In de aanloop naar de challenge heb ik daarom ook eerst even een ‘test-scholfilletje’ gebakken. Op die manier kwam ik er achter dat schol echt wel een heel lekker visje is (wat Tilaï en Arantja overigens al lang wisten). Zonder iets er op of er aan is het ook heerlijk. Een beetje zout en peper: klaar is Kees. Ik vond het dan ook het perfecte visje om op de barbecue te leggen. Daarom is mijn recept voor deze challenge een hele schol op de BBQ.

Lees verder

Biet-venkel Salade

BIJGERECHT, LUNCH, VOORGERECHT, GLUTENVRIJ, VEGETARISCH

Ik vond prachtige gemixte bietjes in de Albert Heijn XL van de week! De mix bestaat uit gele, rood-witte en rode bietjes! Daar wilde ik natuurlijk iets mee doen!

IMG_2729Wist je dat bietjes 5 verschillende voedingsstoffen bevatten? Namelijk koolhydraten, eiwitten, antioxidanten en vezels! Superfood out of the ground! Nog een leuk feitje is dat één van de antioxidanten, betacyanine, de kleur geeft aan de bietjes. En dit helpt ook nog voor het verminderen van het risico op hart en vaatziekten! En voor de sporters onder ons, bietensap schijnt te helpen tegen spierpijn! Die moet ik zelf nog even uitproberen deze week…

Dit recept is een heerlijke zomersalade van bietjes met frisse venkel en blauwe kaas. Lekker bij de barbecue of te eten als een lekkere lichte lunch.

Tip: als je niet van blauwe kaas houdt, vervang deze dan voor geitenkaas!

biet-venkel salade

biet-venkel salade

 • Aantal personen: 2
 • Afdrukken

Ingrediënten:

 • 6 middelgrote rauwe bietjes (ong. 500 g)
 • 100 gram fijngesneden venkel
 • 25 gram blauwe kaas
 • 2 tl balsamico-azijn
 • olijfolie
 • zout & peper

Bereiding:

 1. Was de bietjes grondig en besprenkel ze met water en olijfolie.
 2. Bak de bietjes 30-40 minuten in de oven (180 graden).
 3. Snijd ondertussen de venkel fijn en verkruimel de blauwe kaas.
 4. Zodra de bietjes gaar zijn, haal ze uit de oven en laat ze ongeveer 15 minuten afkoelen.
 5. Pel de bietjes en snijd ze in partjes.
 6. Besprenkel de partjes met balsamico azijn en een klein beetje zout, peper en olijfolie naar wens.
 7. Meng de bietjes, venkel en kaas en serveer direct!

Smakelijk!

Rozemarijn Bolletjes

BIJGERECHT, HAPJEBUDGET, VEGETARISCH

 

Ik houd eigenlijk helemaal niet van brood. De mensen die mij kennen weten dat. Vooral niet van boterhammen… Van verse bolletjes, croissantjes en warm stokbrood houd ik daarentegen dan wel weer! Toen Arantja vertelde dat ze zelf brood wilde maken zei ik meteen dat ik ook mee wilde doen.

Lees verder

Pindasaus

BIJGERECHT, BUDGET, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, VEGETARISCH

 

Afgelopen weekend ben ik eindelijk weer eens bij een ander restaurant dan normaal gaan eten, namelijk bij een Javaanse, in Eindhoven. Ik heb er erg van genoten omdat ik zelf uit Eindhoven kom en er binnenkort weer heen ga verhuizen, dus het is leuk om de stad te herontdekken. Lees verder

Courgette Pizza

HOOFDGERECHT, HAPJE, GLUTENVRIJ, koolhydraatarm, LACTOSEVRIJ

Let op! Het recept is lactosevrij, maar er wordt wel oude kaas gebruikt. Als je lactose intolerantie erg snel wordt getriggerd, kan dit gerecht nog steeds verkeerd vallen!

Hoe bizar is het dat je iets pas echt wil hebben als het niet meer kan. En dat is iets wat ik echt heel erg vaak heb: wanneer ik de Bob ben wil ik het liefst drinken terwijl ik er anders niet heel veel behoefte aan heb; wanneer het geld aan het eind van de maand op is, wil ik ineens allerlei kleding en gadgets kopen. En sinds ik erachter ben dat ik mijn allergieën heb (lactose intolerantie & tarwe allergie), heb ik regelmatig zin in pizza. Terwijl ik eigenlijk nooit behoefte had aan pizza toen ik het nog wel mocht! Oftewel, toen ik nog niet wist dat ik het niet mocht ;). Lees verder