Uienringen met bierbeslag

hapje, budget, lactosevrij, vegetarisch

Voor dit recept moeten we even terug in de tijd. Het is er namelijk zo eentje die ik al vanaf het begin wil posten, maar waarvan het er steeds maar niet komt. De eerste keer dat ik hem noemde? 20 september 2015 om precies te zijn!

New potential recipe? Ik zoek testers (of eigenlijk tasters) in Tilburg!

New potential recipe? Ik zoek testers (of eigenlijk tasters) in Tilburg! #fried #onion #rings #onionrings #bucketloads #dekleinehuisjes #uienringen
september 20, 2015

Uiteindelijk was het Tilaï die me eraan herinnerde dat deze wel echt op de blog moest komen! Ze was namelijk op zoek naar leuke recepten voor Sinner Sunday, en dacht dat de uienringen niet konden omdat ze al op de site stonden. Toen ze zag dat dit helemaal niet het geval was, was dit natuurlijk een verplicht recept voor Sinner Sunday, maar wel with a twist 😉

Op die bewuste middag heb ik nog wat geklooid met het recept, maar uiteindelijk is het gelukt. En het heerlijke eindresultaat vind je hier! Nu kun je ze zelf ook zo mooi en lekker maken als ik!

deze uienringen zijn nog niet helemaal gelukt

“Kijk. Soms wil iets gewoon niet lukken. Je probeert van alles en je komt er maar niet uit! Zie het resultaat hierboven 😅 En dan… besef je dat je de uienringen eerst in bloem moet dippen om het mengsel goed te laten pakken! Scoooore!”
– Arantja
#uienringen #onions #onionrings #badbatch #bloem #flower #wheatfree #lactosefree #lactosevrij #tarwevrij #beerbattered #bier #sinnersunday
october 15, 2017

Uienringen

 • Aantal personen: 6
 • Afdrukken

Ingrediënten:

 • 375 g speltbloem
 • 1 geklopt ei
 • een handje verse peterselie
 • 2 tl knoflookpoeder
 • 1 tl zout
 • peper naar smaak
 • 1 flesje bier (het liefst stout, maar je kunt ook gewoon bier gebruiken)
 • 3 grote uien
 • frituurolie (ik gebruik altijd zonnebloemolie)
 • keukenpapier (om uit te lekken)

Bereiding:

 1. Snijd de uien in ringen.
 2. Mix in een lage schaal 250 g bloem, de peterselie, knoflookpoeder, peper en zout.
 3. Schenk al roerend langzaam het bier erbij tot er een dik beslag ontstaat.
 4. Vul de frituur met olie zodat de uienringen helemaal ondergedompeld kunnen worden zonder de bodem te raken en zet de pan aan. Zet de temperatuur niet te hoog, dan kun je het niet meer bijhouden of wordt het beslag niet helemaal gefrituurd.
 5. Dip de uienringen omstebeurt in de bloem die je over hebt en doe ze in de pan. Let op! Ze mogen elkaar en de bodem niet raken.
 6. Draai elke uienring één keer om.
 7. Haal de ringen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip: Heerlijk met deze snelle Rocoto saus!

Sticky Chicken

bijgerecht, hapje, budget, glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij

De woonkeuken. Het epicentrum van mijn domein. Het grootste oppervlak in mijn huis. Alles wat enigszins belangrijk is in mijn wereld is een succes dankzij dit stukje techniek. Niet alleen moet er ruimte zijn om te koken, er moet ruimte zijn om alles klaar te zetten, langs elkaar af te kunnen om iets te pakken én mee te kijken (en fotograferen)! Genoeg licht is essentieel. Ook moet er genoeg servies zijn: genoeg messen, presenteerbordjes, bakken, allerlei schalen en pannen. Toch kom je er iedere keer weer achter dat je altijd wel iets mist. Wie heeft er bijvoorbeeld nou een puree stamper in huis? Je gaat me nu niet vertellen dat jij die één hebt hè! Ik geloof er niks van 😉 Gelukkig zijn we creatief genoeg om het leuk op te lossen!

Lees verder

Gevulde champignons

Bijgerecht, hapje, budget, glutenvrij, koolhydraatarm, snel, vegetarisch

Eén van mijn favoriete dingen om te doen is koken voor anderen. Nu ik eindelijk mijn eigen appartement heb en er mensen ook normaal kan ontvangen (lees: ik heb eindelijk een woonkamer en een degelijke eettafel!!!(!!!)) doe ik dit ook graag. Ook al is het appartement nog niet helemaal af. Waardoor het nogal snel een zooitje kan worden. Maar dat terzijde!

gelukkig is de achtergrond een beetje onscherp 😉

Maar, dan moet ik ook wel even helemaal eerlijk wezen. Mijn appartement zal nooit af zijn! Als creatieve soul raak ik snel uitgekeken op dingen en zie ik altijd weer nieuwe richtingen waar ik in wil. Om een beetje te voorkomen dat ik alle kanten op vloog heb ik een paar jaar enthousiast gepind en heb ik alles dat ik wilde kopen eerst gecheckt met het board dat van toepassing was. Goed, dat ging best lekker en het is nu een samenhangend geheel waarin zelfs mijn hondjes vacht niet vloekt (omg reeaallyyy?!).

Terug naar de eettafel. Je kunt je voorstellen dat het belangrijkste in mijn huis de plek is waar ik eet en eten maak. Ik heb dan ook vol trots op Instagram met jullie wat foto’s ervan gedeeld. En nu dan eindelijk het eerste nieuwe recept vanuit mijn mooie appartementje: gevulde champignons.

Afgelopen zomer hebben we (meer dan) eens een grote barbecue georganiseerd. Toen een vriend van Kaylee wilde helpen, maar alle ingrediënten zo goed als op was, ging hij de hele keuken doorzoeken om nog iets lekkers te kunnen maken. Uiteindelijk stuitte hij op champignons, en hij besloot ze te vullen. Samen zijn we verder gaan zoeken naar ingrediënten die mogelijk lekker waren in de champignons. Je kunt je voorstellen dat we niet veel verder kwamen dan een smeerbare kaas en restjes groenten. Toen werd onze creativiteit al helemaal op de proef gesteld! En zoals te verwachten was het goed mislukt! Gelukkig had iedereen al genoeg gegeten (althans dat zeiden ze) en hebben we de champignons regelrecht de vuilnisbak in kunnen gooien.

Voor deze champignons ben ik wel eens goed gaan zitten en kwam ik al snel tot dit eindresultaat: makkelijk, snel, goedkoop en lekker. Waarom zou je het moeilijk maken als het ook makkelijk kan?

Gevulde Champignons

 • Aantal personen: ongeveer 10 als bijgerecht, 20 als hapje
 • Afdrukken

Ingrediënten:

 • 1000 gram grote champignons
 • 150 gram kruidenkaas
 • 2 gegrilde paprika’s uit pot

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200℃.
 2. Haal de stammen uit de champignons. Dit doe je makkelijker door de stam te draaien terwijl je trekt. Dan breken ze sneller in hun geheel en komt er geen mes (of frustratie) bij kijken.
 3. Vul de champignons tot de rand met kruidenkaas. Leg ze in een ovenschaal of op een ovenplaat met bakpapier.
 4. Snijd de gegrilde paprika’s verdeel over de champignons.
 5. Verhit de champignons 10 minuten in de oven.

Chocolate Chip Koekjes

Hapjes, Nagerechten, Budget, Vegetarisch, Kerstmis

Kerst is een van mijn favoriete periodes van het jaar. Ik wordt helemaal happy wanneer de kerstliedjes hun intrede maken op de radio en wanneer de winkelstraten verlicht zijn met heel veel kerstlichtjes. Dit jaar was weer geen uitzondering. Sterker nog, voor het eerst in mijn leven had ik op 13 november mijn kerstboom al staan. Er hingen dan wel nog maar zo’n 10 ballen in de kerstboom (ondertussen heb ik er nog steeds geen ballen bijgehangen) maar hij stond wel al!

Lees verder

kaasballetjes op tafel

Kaasballetjes

HAPJE, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, VEGETARISCH

 

Het zal ondertussen wel duidelijk zijn dat wij het ontzettend leuk vinden om te koken! We koken niet alleen graag voor onszelf, maar ook voor vrienden en familie. Maar bovenal vinden wij het leuk om anderen blij te maken, en eten is dan toch vaak het beste medium heb ik ervaren. Lees verder

KFC strips

HAPJE, HOOFDGERECHT, BUDGET

Daar gaan we dan! Dit is inmiddels één van mijn lievelingsrecepten geworden: KFC Strips. Nee, dit is geen afkorting van een wereldberoemde fastfoodketen. Het staat voor: Kaylee’s Fried Chicken. Maar, het is net zo goed een recept om je vingers bij af te likken! En je snapt natuurlijk wel waar ik de inspiratie vandaan heb.

Lees verder

Broccoli Quiche

HOOFDGERECHT, bijgerecht, hapjeVEGETARISCH

 

Arantja vroeg me laatst of ik een gerecht wilde maken dat met Pasen te maken heeft. De meeste mensen die me kennen weten dat ik niet van de feestdagen ben, dus ik wist absoluut niet wat ik moest bedenken. Ik ging ervan uit dat een gekookt eitje niet helemaal de bedoeling was en ging ik dus op zoek naar leuke gerechten online. Na wat sites afgegaan te zijn kwam ik een broccolitaartje tegen. Vervolgens heb ik wat basis ingrediënten opgezocht en ben ik weer eens gaan experimenteren. Na het resultaat met eigen ogen gezien te hebben moet ik zeggen dat het absoluut de moeite waard is om het zelf te proberen!

Update: Voor een diner voor 14 personen heeft Tilaï deze quiche als mini variant gemaakt. Omdat ze zo in de smaak vielen hebben wij dit recept aangepast, zodat je het ook zelf kan maken als bijgerecht of hapje!

Lees verder