Ei met ui eiersalade

lunch, sausjes, moesjes en smeersels, budget, glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij, snel

Jullie hebben ondertussen een tijdje niet meer van me gehoord! Allereerst: Sorry! Zoals je weet is De Kleine Huisjes een uit de hand gelopen hobby omdat ik gewoonweg veel te veel ideëen heb en meteen voor me zie hoe iets eruit kan zien.

Dit overkomt me regelmatig, waardoor mijn aandacht en energie zich soms verplaatst. Zo heb ik vorig jaar een coworkingstudio in Eindhoven geopend (lees hier hoe foodblogger @foodieseindhoven het vond om bij ons te werken!) en zijn Kaylee en ik samen een nieuw project gestart genaamd LINK notebook. Je kunt je vast voorstellen hoe er in deze periodes weinig creativiteit overblijft voor me om die in het eten te stoppen.

Een tijd geleden had ik het zelfs zo druk met werk dat ik vergeten was boodschappen te doen! Met 2 eieren in hand ben ik de voorraadkast gaan doorzoeken en besloot ik uiteindelijk dit lekkere ei met ui recept te maken.

Uiteindelijk uiteindelijk kostte het me zelfs nog 1,5 maand om het recept uit te schrijven en hier te plaatsen! Bizar voor zo’n simpel recept!

Ei met ui eiersalade

 • Aantal personen: 2
 • Afdrukken

Ingrediënten:

 • 2 eieren
 • 1 sjalotje
 • 2 eetlepels mayonaise
 • zout en peper naar smaak

Lekker op een broodje met een blaadje sla of op een toastje!

Bereiding:

 1. Kook de eieren 6 minuten
 2. Snipper de ui ondertussen
 3. Laat na het koken de eieren schrikken, laat ze even afkoelen en pel ze dan
 4. Prak het ei in een schaaltje met de ui en mayonaise door elkaar
 5. Verdeel de salade over je broodje of zet de lekkere zelfgemaakte eiersalade met toastjes op tafel!

Geïnspireerd door: Smulweb

Broccoli Quiche

HOOFDGERECHT, bijgerecht, hapjeVEGETARISCH

 

Arantja vroeg me laatst of ik een gerecht wilde maken dat met Pasen te maken heeft. De meeste mensen die me kennen weten dat ik niet van de feestdagen ben, dus ik wist absoluut niet wat ik moest bedenken. Ik ging ervan uit dat een gekookt eitje niet helemaal de bedoeling was en ging ik dus op zoek naar leuke gerechten online. Na wat sites afgegaan te zijn kwam ik een broccolitaartje tegen. Vervolgens heb ik wat basis ingrediënten opgezocht en ben ik weer eens gaan experimenteren. Na het resultaat met eigen ogen gezien te hebben moet ik zeggen dat het absoluut de moeite waard is om het zelf te proberen!

Update: Voor een diner voor 14 personen heeft Tilaï deze quiche als mini variant gemaakt. Omdat ze zo in de smaak vielen hebben wij dit recept aangepast, zodat je het ook zelf kan maken als bijgerecht of hapje!

Lees verder

broodje frisse zalm en ei uitgelicht

Broodje Frisse Zalm en Ei

LUNCH, LACTOSEVRIJSNEL

 

Pasen is een echt lentefeest. Vruchtbaarheidssymbolen (zoals de paashaas en het paasei) hebben daarbij altijd een belangrijke rol gespeeld. Het ei is een duidelijk symbool daarvoor. Het schijnt dat in het verleden eieren op de akkers en velden werden verspreid. Dit deden ze in de hoop dat dit de vruchtbaarheid van de grond zou bevorderen. Daar zal dan wel de gewoonte vandaan komen om met Pasen eieren te verstoppen. De reden waarom er een paashaas is gekozen is ook verrassend simpel: het werd al voor de Middeleeuwen bedacht, omdat de haas toen veel voorkwam in het Nederlandse landschap.

Goed, genoeg weetjes voor vandaag. Het is weer bijna pasen en dat betekent: recepten met eieren! Ik heb het vandaag gecombineerd met gerookte zalm, aangezien zalm één van mijn favoriete ingrediënten is. Als ik een kans zie om het ergens op te gooien, dan doe ik dat!

Dit broodje zalm is echter niet alleen geschikt voor het voorjaar. Bijna alle ingrediënten van dit recept zijn vers het hele jaar beschikbaar, behalve dille. Dit recept heb ik dan ook al een half jaar geleden ontwikkeld (en gedeeld op Instagram).

Tip: Wil je je eieren verven, maar op een natuurlijke manier? Voeg aan het water waarin de eieren worden gekookt andere natuurlijke producten toe, waardoor ze die kleur overnemen. Goudgeel: uienschillen. Groen: spinazie of gras. Rood: bieten. Paarsblauw: rode kool. Roze: lindebloesem.

broodje zalm

Broodje Frisse Zalm en Ei

Ingrediënten:

 • brood (genoeg voor een omelet van 2 eieren, ik heb gekozen voor 1 hard speltbroodje)
 • 2 eieren
 • 50 gram gerookte zalm
 • citroensap
 • dille
 • zeezout
 • olijfolie of kokosolie (om te bakken)
 • extra virgin olijfolie (voor op het brood)

Bereiding:

 1. Bak van de eieren een simpele omelet in olie
 2. Snij het broodje open en leg op een bord
 3. Druppel de extra virgin olijfolie en zeezout over het broodje
 4. Leg de omelet erop, je kunt dit meteen doen, maar je kunt ook wachten tot deze koud is (persoonlijk vind ik dat nog lekkerder!)
 5. Leg de gerookte zalm eroverheen,
 6. Druppel de citroensap eroverheen en maak af met dille.

Ananas Smoothie

DRANKJE, ONTBIJT, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, SNEL, VEGETARISCH

 

Toen Tilaï en ik onze broden gingen maken voor de site, was Kaylee er ook bij voor alle foto’s en wat film testjes (alle foto credits van die recepten gaan dus naar Kaylee!).

In de wachttijd – jullie kunnen je vast nog herinneren dat die errug lang was – ging ik samen met de meiden analyseren wat voor recepten we al veel hebben en waar we nog wat extra’s kunnen gebruiken. Eén die opviel was drankjes! En daarom wilde ik nog eens verder gaan kijken naar wat leuke opties. Want ja, het maken van drinken bestaat meestal toch alleen uit het “zetten” van thee of koffie, of het inschenken van je frisdrank of water. Echter kan het ook heerlijk zijn om zelf een smoothie te maken van vers fruit. En al helemaal als ontbijt of bij een uitgebreide brunch! Lees verder

Rozemarijn Bolletjes

BIJGERECHT, HAPJEBUDGET, VEGETARISCH

 

Ik houd eigenlijk helemaal niet van brood. De mensen die mij kennen weten dat. Vooral niet van boterhammen… Van verse bolletjes, croissantjes en warm stokbrood houd ik daarentegen dan wel weer! Toen Arantja vertelde dat ze zelf brood wilde maken zei ik meteen dat ik ook mee wilde doen.

Lees verder

Strata

ONTBIJT

 

Laatst was ik me aan het vervelen op het werk. Toevallig stond er een kookprogramma op de televisie en pikte ik hier en daar wat mee. Het programma trok steeds meer mijn aandacht totdat ik er op een gegeven moment echt voor ging zitten. Op dat moment was Jamie Oliver bezig met een gerecht genaamd Strata. Hij maakte het natuurlijk veel te snel waardoor ik niet kon onthouden wat hij precies deed. Maar de naam van het recept heb ik opgeslagen in mijn notities zodat ik het niet zou vergeten. Lees verder