Ei met ui eiersalade

lunch, sausjes, moesjes en smeersels, budget, glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij, snel

Jullie hebben ondertussen een tijdje niet meer van me gehoord! Allereerst: Sorry! Zoals je weet is De Kleine Huisjes een uit de hand gelopen hobby omdat ik gewoonweg veel te veel ideëen heb en meteen voor me zie hoe iets eruit kan zien.

Dit overkomt me regelmatig, waardoor mijn aandacht en energie zich soms verplaatst. Zo heb ik vorig jaar een coworkingstudio in Eindhoven geopend (lees hier hoe foodblogger @foodieseindhoven het vond om bij ons te werken!) en zijn Kaylee en ik samen een nieuw project gestart genaamd LINK notebook. Je kunt je vast voorstellen hoe er in deze periodes weinig creativiteit overblijft voor me om die in het eten te stoppen.

Een tijd geleden had ik het zelfs zo druk met werk dat ik vergeten was boodschappen te doen! Met 2 eieren in hand ben ik de voorraadkast gaan doorzoeken en besloot ik uiteindelijk dit lekkere ei met ui recept te maken.

Uiteindelijk uiteindelijk kostte het me zelfs nog 1,5 maand om het recept uit te schrijven en hier te plaatsen! Bizar voor zo’n simpel recept!

Ei met ui eiersalade

 • Aantal personen: 2
 • Afdrukken

Ingrediënten:

 • 2 eieren
 • 1 sjalotje
 • 2 eetlepels mayonaise
 • zout en peper naar smaak

Lekker op een broodje met een blaadje sla of op een toastje!

Bereiding:

 1. Kook de eieren 6 minuten
 2. Snipper de ui ondertussen
 3. Laat na het koken de eieren schrikken, laat ze even afkoelen en pel ze dan
 4. Prak het ei in een schaaltje met de ui en mayonaise door elkaar
 5. Verdeel de salade over je broodje of zet de lekkere zelfgemaakte eiersalade met toastjes op tafel!

Geïnspireerd door: Smulweb

Rocoto saus

sauzen en meer, budget, glutenvrij, koolhydraatarm

Vorige keer schreef ik over de yucca frietjes bij het salsa festival Alegría in Eindhoven, en bij frietjes horen sausjes!

Dit is een pittig sausje voor bij onion rings, (yucca) frietjes en andere snacks. Maar als je te veel hebt gemaakt, geen zorgen; dit is ook een ideaal sausje voor een simpele pasta op een simpele maandag. Ik heb het uitgeprobeerd met penne, groenten, sausje in een ovenschotel met een laagje kaas er overheen!

rocoto-saus

 • Aantal personen: 1 bakje
 • Afdrukken

Ingrediënten:

 • 1 rode peper
 • 150-200 gram roomkaas naturel (afhankelijk hoe pittig je wilt)
 • eventueel peper en zout

Bereiding:

 1. Rooster de peper 20 minuten in de oven op 180 graden
 2. Snijdt de peper open en verwijder de zaadjes, snij de peper in reepjes
 3. Blend de peper en roomkaas tot een romige saus

Pindasaus

BIJGERECHT, BUDGET, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, VEGETARISCH

 

Afgelopen weekend ben ik eindelijk weer eens bij een ander restaurant dan normaal gaan eten, namelijk bij een Javaanse, in Eindhoven. Ik heb er erg van genoten omdat ik zelf uit Eindhoven kom en er binnenkort weer heen ga verhuizen, dus het is leuk om de stad te herontdekken. Lees verder

perencompote

Perencompôte

BIJGERECHT, BUDGET, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, VEGETARISCH

 

Vroeger was ik heel erg fan van appelmoes. Ik vond het heerlijk, zoals heel erg veel kinderen. Tegenwoordig eet ik het eigenlijk bijna nooit meer. Maar sinds een tijdje heb ik een nieuwe favoriet, namelijk: perencompôte! Heb je dat nog nooit gehad? Dan is dit recept zeker het proberen waard.
Lees verder