Ik ben de kleinste, ik weet het. Maar dat drukt de pret niet!
Op mijn zeventiende ben ik uit huis gegaan en heb ik ontdekt dat de hoek van het huis genaamd “de keuken” eigenlijk wel een heel erg leuke plek is! Je kunt er op los experimenteren, anderen verrassen met je kunsten (want liefde gaat wel echt door de maag, I don’t care what they say) en dat afwassen valt eigenlijk best wel mee! Nu moet ik wel toegeven dat ik een tweepits elektrisch fornuis heb. Dit zorgt ervoor dat ik probeer vanuit hoogstens twee (kleine) pannen te koken, en dus ook een stuk minder afwas heb dan de gemiddelde kookfanaat.
Voor mij is de keuken een plek om zonder druk van buitenaf en zonder dat het al te veel tijd kost mijn creativiteit de vrije loop te laten. Eerst deed ik dit alleen voor bezoek (of mijn toenmalige huisgenoten), later ook voor mezelf. Want wat kan ik genieten van een lekker gerecht!
Wat voor mij echter de belangrijkste reden werd om weer goed voor mezelf te gaan koken, is dat ik erachter kwam dat ik niet goed tegen lactose en tarwe kan. Later ontdekte ik ook dat ik een slechte reactie heb op appel, banaan en citrus. Hierdoor heb ik de keuken weer helemaal herontdekt, waarbij ik sinds 2020 ook koolhydraatarm/keto friendly eet, waardoor ik ook nog eens lekkerder in mijn vel zit!.
Vanuit deze insteek deel ik vooral recepten die lactosevrij, glutenvrij, snel en/of koolhydraatarm zijn. Daarnaast probeer ik bij elk recept een handige tip toe te voegen. Zo hoop ik jullie mee te nemen in de wereld van Arantja.