Tilaï (1.68 m)

Koken is altijd een passie van mij geweest. Wat kook je dan vragen mensen, van alles! Dat kan ermee te maken hebben dat ik een wetenschapper ben, dus ik hou ervan om nieuwe dingen uit te proberen, te proeven, na te maken en vooral te verbeteren! Al moet ik wel toegeven dat de precisie van de wetenschap niet altijd terugkomt in het koken. Het moeilijkste is denk ik om te onthouden wat ik precies heb gedaan en vooral hoeveel schepjes of scheutjes het precies waren. Let’s blame that on my creative mom! Dus mijn eerste advise is, doe vooral een beetje meer of een beetje minder. Vooral een beetje meer kaas, een beetje meer saus of een beetje boel meer chocola!

Het meeste wat ik kook is met zoveel mogelijk natuurlijke, gezonde producten. Je bent wat je eet en doordeweeks probeer ik voor bewuste maar lekkere voeding te kiezen. Voor mij betekent dat minder koolhydraten, veel groenten en het gebruiken van natuurlijke suikers, kokosolie en genoeg “proteins”. Maar in het weekend en in gezelschap verwen ik iedereen het liefste met een decadente maaltijd vol aparte smaakjes, bijgerechten en zoete toetjes. Het liefst met chocolade! De grootste (en leukste) uitdaging vind ik om dit soort gerechten om te toveren tot gezondere versies.

Mijn nieuwste hobbies zijn sushi, dumplings en pasta maken! Dus alles samenvattend: veel healthy recipes, afgewisseld met lekkernijen die ik niet kan weerstaan. Het enige wat je niet voorbij zal zien komen zijn paprika’s!

Kip met rabarber & pompoen

Pompoen Lasagna

Homemade Sambal

Pompoen Spaghetti

Rocoto saus

Yucca-frietjes

Snijbonchi (Gestoofde snijbonen)

Frisse groene smoothie

kokada op kokosschil

Kokada

green mango smoothie

Green-mango-smoothie

Gevulde scholfilet

Biet-venkel Salade

Fancy Fish

Rozemarijn Bolletjes

Pompoen risotto

Mango- en koriander hummus

Ayaka

Pompoen met geitenkaas

kool-komkommer salade uitgelicht

Koolkommer salade

rozen panna cotta uitgelicht

Rozen Panna Cotta

pompoensoep

Pompoensoep

Pompoen Pannenkoekjes - Arepa di Pampuna

Arepa Di Pampuna (Pompoen Pannenkoekjes)

Een heerlijk Argentijs/Spaans sausje van groene kruiden

Chimichurri saus

Italiaanse pasta-soort

Gnocchi met Tomatensaus

Goed vullend hoofdgerecht

Kofta Curry met Rijst en Boontjes

Rode bietensoep

Rode Bietjessoep met Uitjes