winnie the pooh houdt van snacks

Healthy Homemade Snacks

We leven in een spannende en onzekere periode. Vanuit de Kleine Huisjes wensen we iedereen die getroffen is door het Coronavirus veel sterkte en voor de zieken veel beterschap!
Omdat we allemaal wat meer thuis zitten in deze periode van “social distancing”, hebben we wat tijd over bij De Kleine Huisjes. Vandaar dat we ook een culinair steentje bij willen dragen aan de maatschappij.
De komende dagen en weken zullen wij jullie voorzien van gezonde recepten, makkelijke recepten voor mensen die ziek thuis zitten en creatieve manieren om met de hamster gekte om te gaan. Daarom deel ik in deze blog 3 healthy homemade snacks die je al op De Kleine Huisjes kunt vinden!

Voor vandaag alvast een kleine checklist om goed voor jezelf en elkaar te zorgen:

  • Drink genoeg water (2 liter per dag). Zet een fles op je werkplek zodat je dat niet vergeet.
  • Eet genoeg fruit en groente. Op sommige werkplekken ligt altijd vers fruit, zorg ervoor dat je ook thuis makkelijk bij fruit kan.
  • Zorg voor gezonde ‘quarantine snacks’ om de dag en avond!
  • Koop alleen de normale boodschappen zodat de schappen niet leeg raken!
winnie the pooh houdt van snacks
Who can relate?
  1. Mini quiches met Broccoli – Bij mij lag er deze week nog heel veel broccoli in de schappen. Met diepvries bladerdeeg, houdbare melk i.p.v. room en kaas & eieren (als het kan van je lokale boer).
  2. Toastjes of groente met homemade hummus – Kikkererwten zijn goed houdbaar en niet de meest bekende peulvruchten. Dit kan je goed combineren met mango, koriander maar ook bieten, avocado of geroosterde paprika doet het goed. Knoflook kan je weglaten of vervangen door 1 tl knoflookpoeder.
  3. Voor de lekkere, zoete snack kan je ook deze verse perentaart maken. Deze kan je goed invriezen en verdelen zodat het niet te ongezond wordt. Voor de mensen in Eindhoven, de Philips fruittuin is nog open voor boodschappen!

Veel liefs, Tilaï

Een gedachte over “Healthy Homemade Snacks

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.