Ei met ui eiersalade

lunch, sausjes, moesjes en smeersels, budget, glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij, snel

Jullie hebben ondertussen een tijdje niet meer van me gehoord! Allereerst: Sorry! Zoals je weet is De Kleine Huisjes een uit de hand gelopen hobby omdat ik gewoonweg veel te veel ideëen heb en meteen voor me zie hoe iets eruit kan zien.

Dit overkomt me regelmatig, waardoor mijn aandacht en energie zich soms verplaatst. Zo heb ik vorig jaar een coworkingstudio in Eindhoven geopend (lees hier hoe foodblogger @foodieseindhoven het vond om bij ons te werken!) en zijn Kaylee en ik samen een nieuw project gestart genaamd LINK notebook. Je kunt je vast voorstellen hoe er in deze periodes weinig creativiteit overblijft voor me om die in het eten te stoppen.

Een tijd geleden had ik het zelfs zo druk met werk dat ik vergeten was boodschappen te doen! Met 2 eieren in hand ben ik de voorraadkast gaan doorzoeken en besloot ik uiteindelijk dit lekkere ei met ui recept te maken.

https://www.instagram.com/p/BkCpefanqr9/

Uiteindelijk uiteindelijk kostte het me zelfs nog 1,5 maand om het recept uit te schrijven en hier te plaatsen! Bizar voor zo’n simpel recept!

Ei met ui eiersalade

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels mayonaise
  • zout en peper naar smaak

Lekker op een broodje met een blaadje sla of op een toastje!

Bereiding:

  1. Kook de eieren 6 minuten
  2. Snipper de ui ondertussen
  3. Laat na het koken de eieren schrikken, laat ze even afkoelen en pel ze dan
  4. Prak het ei in een schaaltje met de ui en mayonaise door elkaar
  5. Verdeel de salade over je broodje of zet de lekkere zelfgemaakte eiersalade met toastjes op tafel!

Geïnspireerd door: Smulweb

Kip-preischotel met geitenkaas

HOOFDGERECHT, BUDGET, GLUTENVRIJ, koolhydraatarm, SNEL

Sinds enige tijd ontvang ik van boerschappen.nl een boodschappenpakket. Ik kan je hier zelf meer over vertellen, maar ze omschrijven het zelf al zo geweldig op hun website:

Boerschappen rijdt dagelijks langs tientallen boeren in de regio en maakt hier boodschappenboxen in verschillende variaties van. De boeren waar wij mee samenwerken zijn kleinschalig, hebben onmetelijk veel liefde voor hun dieren, gewassen, omgeving en product. Deze liefde gaat ver, en eindigt bij de puurste en lekkerste Boerschappen die wij dagelijks voor jou ophalen.

Boerschappen bevatten geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen, dieren krijgen geen preventieve antibiotica of groeihormonen en er worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen of slechte E-nummers toegevoegd. En uiteraard zijn Boerschappen altijd super vers omdat we ze in de ochtend voor jou ophalen. Daarnaast supporten we hiermee kleinschalige lokale boeren en krijgen zij een eerlijke prijs voor hun – met liefde geproduceerde – producten.

Lees verder

Spaghetti met tomaat en basilicum

hoofdgerecht, lactosevrij, SNEL, BUDGET

Oké, oké, oké. Challenge accepted. Let the games begin. Ik zie dat Jordan, Tilaï en Arantja alles uit de kast hebben getrokken om een lekker recept te maken. Slim, maar ik gooi het even helemaal over een andere boeg. Gewoon een lekker simpel recept, met alles wat je (lees: ik) standaard in huis hebt. Goede ingrediënten, snel gemaakt en heerlijk! Officieel heb ik het de ‘spaghetti met tomaat en basilicum’ genoemd, maar in mijn hoofd is het de ‘super simpele spaghetti’.

Het aller-aller belangrijkste bij dit recept is dat je echt verse tomaten en verse basilicum gebruikt. Vooral de basilicum moet (en dat zeg ik niet vaak) vers zijn. Alleen de geur van verse basilicum zorgt er vaak al voor dat ik sta te watertanden in de keuken.

Eén belangrijk puntje. Zelf ben ik altijd wel van het aanpassen van de recepten. Als ik iets niet in huis heb, dan pak ik toch gewoon iets anders? Soms pakt dat heel goed uit, andere keren wat minder. Bij dit recept is de sweet chili écht essentieel. Het geeft de pasta een lekkere zoetpittige smaak. Een smaak die je zeker niet kunt bereiken met gewone chili.

Spaghetti met tomaat en basilicum

Ingrediënten:

  • spaghetti
  • 3 a 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein handje basilicum (gescheurd/gesneden)
  • 2 tl sweet chili poeder
  • olie
  • geschaafde amandelen (optioneel)

Bereiding:

  1. Plet de knoflook en snijd versnipper het.
  2. Bak de knoflook in olie op een laag vuur licht goud bruin.
  3. Voeg de chilipoeder en basilicum toe. (Voor de lekkerste smaak: plet de basilicum ook eerst in je hand voordat je hem verscheurd/versnippert)
  4. Snijd de tomaten in kleine stukjes en doe ze bij de rest van de ingrediënten in de pan. Blijf af en toe roeren.
  5. Kook de spaghetti al dente.
  6. Doe de spaghetti in de pan bij de andere ingrediënten.
  7. Als je geschaafde amandelen hebt, bak je die nu goudbruin in een droge pan.
  8. Schep de spaghetti op en garneer met amandelen.

Romige preipasta met makreel en bacon

hoofdgerecht, lactosevrij, SNEL

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! We gaan namelijk weer de uitdaging met elkaar aan om te bepalen wie het lekkerste recept heeft gemaakt! Dit hebben we eerder gedaan met de Scholfilet Challenge, waar uiteraard het beste recept bleek te zijn mijn Fish & Chips 😉

Maar Kaylee, Jordan en Tilaï zijn niet teruggedeinsd en durven het nogmaals aan. Het recept van Tilaï kun je hier al vinden en Jordan heeft een twist gemaakt met spinazie. Die van Kaylee kun je ook snel op haar pagina lezen. En nu is het mijn tijd! Toevallig heb ik weer een visrecept gemaakt, dit keer met makreel.

Van origine een recept voor 4 personen, maar ik heb er een variant van gemaakt voor 2 personen. Voor mij geen probleem omdat ik alle ingrediënten heel vaak in mijn recepten gebruik. Zo kun je van de overige makreel bijvoorbeeld dit recept maken voor je lunch de volgende middag. Met bacon komt iedereen verder wel uit de voeten, en de wijn komt ook wel op 😉

Voor de makreel gebruik ik altijd een hele makreel omdat ik die zo lekker vind. Ik pluk het vlees van de huid en graat af, maar ik zou zeker een filet kopen als je geen zin hebt in af en toe een graatje of het recept voor kinderen maakt.

Preipasta met makreel en bacon

Ingrediënten:

  • 200 g speltspaghetti
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 prei
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 50 ml droge witte wijn
  • 100 g gerookte makreel
  • 100 g spekreepjes
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook voor de spaghetti en bak tegelijk de spekreepjes
  2. Snipper ondertussen de ui, hak de knoflook fijn en snijd de prei in ringen.
  3. Haal de spekreepjes uit de pan en fruit de ui en knoflook in het spekvet.
  4. Zodra het water kookt, bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Voeg een beetje olijfolie toe, gooi de prei erbij en bak ongeveer 3 minuten (regelmatig omroeren)
  6. Pluk de makreel van de huid af
  7. Blus de groente af met wijn
  8. Zodra die kookt doe je de makreel, spekreepjes en kaas erbij, gooi je het geheel om en verlaag je de temperatuur van het vuur zodat het rustig opwarmt maar (bijna) niet verder bakt.
  9. Schep de pasta op de borden en verdeel de mix over de pasta.

Geïnspireerd door: Vriendin