BUDGET, VEGETARISCH, ONTBIJT
Deze Amerikaanse klassieker is sinds een tijdje één van mijn favoriete ontbijtgerechten. Ik kan er eigenlijk gewoon niet genoeg van krijgen. En dat wil wat zeggen, American Pancakes vullen namelijk heel goed!
Het recept voor deze pancakes maak ik al een hele tijd. De eerste keren heb ik het deeg in de koelkast laten rijzen, maar het was toch niet zo dik als ik eigenlijk wilde. Na een korte internet speurtocht kwam ik er toen achter dat het de truc is om het eiwit goed op te kloppen. Hierdoor worden de pannenkoeken lekker dik, maar toch erg luchtig.
Tip: Maple syrup is onmisbaar bij deze pancakes!
American Pancakes
Ingrediënten:
- 225 g bloem
- 30 g vloeibare boter
- 1 tl suiker
- 2 eieren
- 300 ml melk
- 15 g bakpoeder
- boter om in te bakken
Bereiding:
- Scheid het eigeel van het eiwit. Doe het eigeel in een grote kom (hier komen straks de andere ingrediënten bij) en het eiwit in een wat kleiner kommetje.
- Klopt het eiwit goed stijf.
- Voeg aan het eigeel de bloem, boter, suiker, melk en bakpoeder toe. Meng het geheel op hoge snelheid totdat het goed glad is.
- Schep het eiwit voorzichtig door het deeg heen (ik gebruik hiervoor de kaasschaaf, want ik heb geen spatel).
- Verwarm een klontje boter op het vuur en bak de pannenkoeken totdat ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege ook een keer om.
Ik wil ze graag een keer komen proeven!
Dat kan geregeld worden!