Ananas Smoothie

DRANKJE, ONTBIJT, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, SNEL, VEGETARISCH

 

Toen Tilaï en ik onze broden gingen maken voor de site, was Kaylee er ook bij voor alle foto’s en wat film testjes (alle foto credits van die recepten gaan dus naar Kaylee!).

In de wachttijd – jullie kunnen je vast nog herinneren dat die errug lang was – ging ik samen met de meiden analyseren wat voor recepten we al veel hebben en waar we nog wat extra’s kunnen gebruiken. Eén die opviel was drankjes! En daarom wilde ik nog eens verder gaan kijken naar wat leuke opties. Want ja, het maken van drinken bestaat meestal toch alleen uit het “zetten” van thee of koffie, of het inschenken van je frisdrank of water. Echter kan het ook heerlijk zijn om zelf een smoothie te maken van vers fruit. En al helemaal als ontbijt of bij een uitgebreide brunch!

Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik geen grote fan ben van smoothies, na een paar slokken wordt het drankje lauw waardoor de smaak me gaat vervelen of te zoet smaakt. Dus zorg ervoor dat de melk ijskoud is – of voeg 2 ijsklontjes aan je glas toe – zodat het drankje tijdens het drinken koud blijft!

Daarnaast is het ook nog eens erg gezond, omdat bananen veel energie geven, goed vullen en gezonde koolhydraten hebben. So, let’s go to the recipe!

Lactosevrije Ananas Smoothie

Ananas Smoothie

Ingrediënten:

 • 150 gram verse ananasstukjes
 • 4 dadels, ontpit
 • 1 kleine, rijpe banaan
 • sap van 1 citroen
 • 3 dl ijskoude amandelmelk
 • evt. ijsklontjes

Bereiding:

 1. Doe de ananasstukjes met de ontpitte dadels in de blender.
 2. Pel en hak de banaan en voeg dit en de citroensap toe aan de rest van het fruit.
 3. Zet de blender aan en meng het totdat het glad is.
 4. Voeg de melk toe en maal deze kort mee tot alles goed gemengd is.
 5. Serveertijd! Mocht je niet alles meteen op willen drinken, dan kun je het een dag bewaren in de koelkast.

Geïnspireerd door: De Sap & Smoothie Bijbel

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.