Bandarilla met Citroenmayonaise

HAPJEGLUTENVRIJ, koolhydraatarm, LACTOSEVRIJ

Hapjes maken is altijd leuk. En het wordt nog veel beter als ze super makkelijk zijn om te maken en het er toch top uit ziet. Daarom is Bandarilla met Citroenmayonaise het perfecte hapje voor een leuke avond. Het is niet alleen makkelijk en (naar verhouding) snel, het ziet er ook nog eens leuk uit en is erg lekker. Een topper dus!

bandarilla met garnalen en citroenmayonaise

Druk, druk, druk, druk. Het einde van het jaar nadert en overal om me heen zie ik mensen die het druk hebben. Terwijl ik dit schrijf zit ik zelf in de kantine van de Universiteit te wachten op een lezing die ik ‘moet’ volgen over ethiek voor academische professionals. Begrijp me niet verkeerd, ik houd van lezingen volgen. Maar het is wel nóg een ding dat ik nog even moet aftikken van mijn lijstje. En zo zie ik iedereen om me heen vermoeid raken aan het einde van december. De laatste loodjes wegen altijd het zwaarste.

Nee, ben maar niet bang. Dit wordt niet een heel stuk over hoe het belachelijk is dat we het te druk hebben om nog stil te staan bij het leven. Daar ga ik je niet lastig mee vallen. Dit wordt een opkikker voor zij die aan het einde van het jaar nog aan het knallen zijn, maar tegelijkertijd ook willen stil staan bij de feestdagen en van hun familie en vrienden willen genieten. Dit recept is namelijk speciaal voor jullie.

*Oeps, ik heb minder tijd dan ik dacht. Ik pak snel m’n laptop in en ren naar de lezing. Gelukkig zag ik ondertussen de gastspreker nog ergens lopen en was ik nog goed op tijd.

Dit recept staat namelijk relatief snel op tafel. En ik zeg bewust relatief, want onze grens voor snelle hapjes is dat het binnen tien minuten in je mond moet kunnen zitten. Het maken van dit recept duurt ietsje langer, maar je krijgt er dan ook echt een plaatje voor terug. In het recept staat dat het je 20 minuten kost, maar het kan volgens mij ook makkelijk in een kwartiertje. Vooral als je zo’n kanjer bent met een druk leven die goed kan coördineren (en delegeren, dat scheelt ook altijd tijd!). Even eitjes, aspergepuntjes en garnaaltjes koken (dat kan natuurlijk tegelijkertijd). Tijdens het koken kun je het sausje klaar maken, dus dat bespaart ook weer tijd. Anyways, het resultaat ziet er prachtig en verzorgd uit! Dus niemand zal door hebben dat je een uur geleden nog aan het rondrennen was om op tijd thuis te zijn, zodat je de hapjes nog klaar kon maken. Mission accomplished.

Fijne feestdagen 😉 !

bandarillas met citroenmayonaise

Bandarilla met Citroenmayonaise

Ingrediënten:

 • 6 eieren
 • 12 gepelde garnalen
 • 12 aspergepuntjes
 • 4 el mayonaise
 • 1/2 citroen
 • 1 tl peterselie
 • 12 sateprikkers

Bereiding:

 1. Kook de eieren totdat ze hardgekookt zijn.
 2. Kook de gepelde garnalen in ongeveer 3 minuten gaar.
 3. Kook de aspergepuntjes ook in 3 minuten beetgaar.
 4. Meng de mayonaise met het sap van de citroen en de peterselie.
 5. Pel de eieren en snijd ze door midden.
 6. Schuif de garnaal, de asperge en het ei aan de knoflookprikker (12x).
 7. Garneer de banderilla’s met het mayonaise mengsel (dit kan met een lepel of met een garneerspuit.

Inspiratie: Kook ook tapas

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.