HOOFDGERECHT, GLUTENVRIJ
Om eerlijk te zijn is Bonchi het eerste gerecht dat ik ooit bereid heb. Als kleine jongen ben ik verliefd geraakt op dit gerecht dankzij mijn oma. Op mijn verjaardag kreeg ik dit altijd te eten. Helaas woont zij op Curaçao en ik in Nederland dus moest ik het maar voor mezelf leren maken! Nu is het tijd om het met jullie te delen. Dit is overigens wel mijn variant van het gerecht!
Bonchi
Ingrediënten:
- 400 gram geweekte kidneybonen
- 250 gram zoutvlees
- 1 rookworst
- 1 ui
- 3 eetlepels suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 cupje koffiemelk
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel boter
- ¼ kopje water
- 1 eetlepel kaneel
Bereiding:
- Snij het zoutvlees en rookworst in stukjes en kook die stukjes 20 minuten lang in een pan met water.
- Snij de ui en verwarm een pan met olijfolie op middelmatig vuur.
- Gooi het gehele inhoud van het blikje kidneybonen in de pan. Voeg hier de gesneden ui, suiker, nootmuskaat, boter, kaneel, koffiemelk en water aan toe.
- Roer dit geheel goed door elkaar en laat dit 10 minuten sudderen met het deksel op de pan. (Dus niet op al te hoge temparatuur laten koken).
- Als het zoutvlees en rookworst 20 minuten gekookt zijn, gooi je het water weg en doe je het vlees in de pan met kidneybonen.
- Proef het mengsel en voeg hier eventueel meer kaneel aan toe.
- Laat het geheel nog 5 minuten sudderen en voila! (Als al het water verdampt is, kun je nog een beetje water toevoegen)
Tip: Serveer met witte rijst.