LUNCH
Ik heb een aantal gerechten die ik standaard bestel als ik ergens ga uiteten. Als ze in een restaurant steak tartaar of biefstuk hebben dan ben ik sowieso al gelukkig! Bij de lunch geldt dat voor de clubsandwich.
Voor deze clubsandwich ben ik op een soort van geheime missie gegaan. Ik ben nu al een paar keer wezen lunchen bij een café waar ze een heerlijke club sandwich hebben. Nadat ik de sandwich daar voor de eerste keer had gegeten moest ik terug. Na ongeveer de derde keer besloot ik dat ik zelf een net zo lekkere club sandwich moest maken. Dus ik heb stiekem heel erg goed opgelet en geproefd, zodat ik een goede inschatting kon maken voor hoe ik zelf een lekker recept kon creëren voor een club sandwich. Of dat gelukt is? Decide for yourself =).
Tip: In dit gerecht gebruik ik kipkruiden die ik al in huis heb. Supermarkten hebben vaak van die grote potten kruidenmix, maar het is natuurlijk nog veel lekkerder om je eigen te maken! Dus als je een keer een kipgerecht maakt, maak dan extra en bewaar de kruiden. Dat scheelt een hoop tijd bij andere gerechten!
Let op: je houdt ei/kerriesalade over.
Club Sandwich Kip, Kerrie & Avocado
Ingrediënten:
- 1 kipfiletje
- je favoriete kipkruiden (ik gebruikte deze kipkruiden)
- 2 eieren
- 6 sneetjes wit brood
- gemengde (ijsberg)sla
- cherrytomaatjes
- 1/4 komkommer
- 1/4 avocado
- 2 el mayonaise
- 1 tl curry
- 3 tl kerriepoeder
- olie
- zout en peper
- satéprikkers
Bereiding:
- Kook de eieren hard.
- Snijd ondertussen het kipfilet in kleine stukjes (ongeveer 0,5 x 0,5 cm).
- Bestrooi de kipfilet met de kipkruiden. De hoeveelheid is een beetje afhankelijk van de kipkruiden die je gebruikt. Ik gebruikte ongeveer 2 el.
- Bak de kipstukjes gaar in een pan met olie. Haal vervolgens de pan van het vuur.
- Snijd de komkommer, tomaat en avocado klein.
- Pel de gekookte eieren en snijd ze klein. Doe de kleingesneden eieren in een schaaltje en voeg de mayonaise, curry en kerriepoeder toe. Breng de ei-kerrie salade op smaak met peper en zout.
- Rooster de sneetjes brood aan beide kanten kort op middelhoog vuur in een droge pan. Blijf hierbij goed opletten, want het kan snel verbranden. De sneetjes brood zijn klaar als ze er uit zien zoals op de foto.
- Nu is het tijd om de clubsandwich te bouwen. Start met een sneetje brood. Leg hier een bedje van sla, ei-kerriesalade en kip op. Vervolgens leg je er nog een sneetje brood op. Dit tweede sneetje bedek je met de ei-kerriesalade, kip, avocado, tomaat en komkommer. Als laatste leg je er nog een sneetje geroosterd brood op.
- Steek in beide helften een satéprikker met een tomaatje. Snijd vervolgens de clubsandwich schuin door midden. De tweede clubsandwich maak je op de zelfde manier. Et voilá, bon apetit!