hotdogs met chips

Colombiaanse Hotdogs met Ananas en Chips

Lunch, Budget, Snel, Lactosevrij

Met dit warme weer ga ik graag voor de wat snellere recepten. Hotdogs zijn natuurlijk een hele snelle en lekkere hap voor tussen de middag. Er zijn ontelbaar verschillende soorten hotdogs. Deze keer maakte ik Colombiaanse hotdogs met ananas en chips.

De ananas maakt de hotdog lekker fris wat natuurlijk heel fijn is bij het warme weer. De chips geeft de crunch waar ik normaal gesproken gefrituurde uitjes voor gebruik. Eigenlijk hoort een colombiaanse hotdog op een bun, zo’n speciaal hotdogbroodje. Maar deze keer koos ik voor een rustiek pistoletje (zoals ze dat in de winkel zo mooi noemen). Dat was  eigenlijk ook wel een hele lekkere afwisseling. Het vult net wat beter en je kunt er ook een extra hotdog op doen.

Tip: Geen cocktailsaus in huis? Dan maak je het toch gewoon zelf met lekker wat ketchup, mayonaise en mosterd!

Colombiaanse hotdogs met ananas en chips

Colombiaanse Hotdogs met Ananas en Chips

Ingrediënten:

  • 4 hotdogs
  • 2 broodjes (ik had rustieke pistoletjes)
  • een handje naturel chips
  • 3 el ananasblokjes
  • ketchup
  • mayonaise
  • cocktailsaus

Bereiding:

  1. Warm de hotdogs op in een pannetje.
  2. Doe een handje chips in een boterhamzakje en knijp het fijn.
  3. Snijd de ananas in kleine stukjes.
  4. Snijd de broodjes open.
  5. Beleg de broodjes met twee warme hotdogs en de ananas. Vervolgens doe je er ketchup, mayonaise en cocktailsaus overheen. Strooi er tenslotte de naturel chips op.

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.