doperwten-muntrisotto eindresultaat

Doperwten-muntrisotto

HOOFDGERECHT, BUDGET, GLUTENVRIJLACTOSEVRIJ
OMG puppyyyyyyy

OMG puppyyyyyyy

Net nadat we startten met deze blog was ik vol stoere praat en vertelde ik uitgebreid hoe ik “oh zo vaak” risotto maak. Toen bleef het akelig lang stil; ik maakte risotto altijd op dezelfde simpele, luie manier. Want ik maakte documentaires, zocht werk, ging verhuizen, kreeg een puppy, vond werk en zocht voor speciale gelegenheden nieuwe recepten, omdat ik mezelf wilde uitdagen. Ondertussen postte Tilaï ook nog een heerlijk recept, en begon ik me steeds meer te schamen dat ik maar niets nieuws met jullie deelde.

 

Tot een korte tijd geleden! Ik wilde mijn go-to risotto maken met champignons, maar toen ik begon met koken, zag ik dat die champignons niet meer goed waren. Tijd om creatief te worden dus! Dus werd het er eentje met doperwten uit de vriezer, achterham van het ontbijt en munt uit de tuin! En lekker dattie was! Dus toen heb ik snel foto’s gemaakt (want omnomnom!) zodat ik het ook met jullie kon delen!

doperwten-muntrisotto_pinterest

 

Doperwten-muntrisotto

Ingrediënten:

  • 200 g risotto
  • 200 g doperwten uit het vriesvak
  • 100 g achterham of hamblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 100 ml lekkere witte wijn
  • 1 L water
  • parmezaanse kaas
  • 1 handje verse munt
  • 2 el olijfolie

Bereiding:

  1. Breng de bouillon aan de kook en draai het vuur laag.
  2. Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in de pan en fruit de knoflook en ui.
  3. Voeg nog een el olijfolie en de rijst toe en bak de korrels mee tot de korrels glanzen.
  4. Voeg de witte wijn toe. Roer regelmatig zodat de korrels niet verbranden.
  5. Zodra de wijn bijna helemaal opgekookt is voeg je een deel van de bouillon toe; blijf roeren. Herhaal deze stap totdat de rijst zacht is.
  6. Snijd ondertussen de achterham en de munt klein (houd deze gescheiden).
  7. Zet het vuur op half-laag. Voeg een klein beetje bouillon samen met de doperwten en achterham toe en roer goed door totdat de doperwten heet zijn.
  8. Haal de pan van het vuur, schaaf er wat kaas over. Laat deze smelten en roer het nogmaals goed door.
  9. Leg de risotto op het bord. Strooi de munt erover en schaaf nog eens wat extra kaas over het eten.
  10. Schenk een glas van die lekkere witte wijn in voor jou en je gast.

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.