warme zomerdag met koude koffie

Easy Iced Caramel Coffee

DRANKJE, BUDGET, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ

Oke, this one is a bit of a stretch for me. Ik ben namelijk een echte theedrinker. Thee om wakker te worden, thee om mee te gaan slapen, thee om me op te warmen in de winter en thee om me af te koelen in de zomer. Af en toe drink ik water (met siroop) of heeeeel af en toe een cola’tje, maar that’s about it.

Maar nu woon ik tijdelijk in huis bij anderen, en daar hebben ze een koffiezetapparaat. En met het hete weer een paar weken geleden ging ik me eens afvragen wat ik nog meer kon maken, anders dan (Ice-)Tea. Dus toen herinnerde ik me, kijkend naar dat vreemde apparaat, dat ze (lees: we, want ik werkte er toen) vroeger altijd heerlijke ijskoffie verkochten bij de HEMA!
Ondertussen is die als ik me niet vergis vervangen door een poedertje, zoals bij veel plekken waar je ijskoffie drinkt, maar toen was het eckte eckte.

Dus ik ging experimenteren. Want voor als het nog niet duidelijk was: ik lust helemaal geen koffie! Na wat testjes (ik had eigenlijk foto’s moeten maken van mijn blik toen ik de té pure koffie dronk) heb ik een heerlijke verhouding gevonden die ook nog eens super makkelijk is: het geeft je energie, het verfrist en je hoeft niets te crushen of te grinden.

Tip: Je kunt de caramel ook vervangen door een andere lekkere koffiesiroop. Hazelnoot is ook super lekker!

easy iced caramel coffee

Easy Iced Caramel Coffee

 • Opdieningen: 1
 • Afdrukken

Ingrediënten:

 • 1 kopje koffie
 • 30 ml amandelmelk
 • 15 ml caramel siroop
 • evt: 2 ijsklontjes

Bereiding:

 1. Zet een kopje koffie.
 2. Koel het kopje koffie.
 3. Voeg de amandelmelk toe.
 4. Voeg de caramel siroop toe.
 5. Roeren.
 6. Voeg eventueel twee ijsklontjes toe als het erg warm is of als je er rustig aan mee wil doen (#missionimpossible)
 7. Drinken.
 8. EEEAASSSYYY!!

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.