Fancy Fish

VOORGERECHT, HOOFDGERECHT, GLUTENVRIJ

 

Soms weet ik echt even niet meer wat ik moet koken… En dan opeens, meestal onder de douche, tijdens het sporten of op een ander gek moment krijg ik opeens een idee! Deze keer een speciaal receptje met vis. Want ik kwam er achter dat we heel weinig visrecepten op de site hebben staan. En vis is zo lekker!

Dit recept heeft verschillende componenten, maar alles is vervangbaar of veranderbaar. De zoete aardappelchips vergen wat geduld, in twee opzichten: (1) ze moeten heel dun gesneden worden, en (2) het is heel lastig om de ze knapperig te krijgen in de oven, en niet te laten verbranden. Ik kan dus ook niet precies zeggen hoe lang je ze moet bakken. Houd ze dus goed in de gaten! Dan de venkelpuree, ik heb er asperges doorheen gedaan voor de groene kleur, maar zonder asperges vond ik hem eigenlijk ook heel lekker. De witte wijnsaus is voor mij de topper, heerlijke volle smaak, die alles bij elkaar bind. Ik heb de saus wat beter laten binden door wat bloem toe te voegen, dus experimenteer daar ook gerust mee. En als laatste de roodbaarsfilet, deze is erg lekker en zacht van smaak. Maar een andere witte vis is ook heerlijk hierbij. Ik hou van de pure vissmaak, dus heb niet veel kruiden toegevoegd. Ik hoop dat jullie het lekker vinden!

Behalve de smaak heb ik hier ook gespeeld met de presentatie, doordat er zoveel componenten zijn kun je daar goed mee spelen. Het recept is bedoelt als hoofdgerecht, maar je kan er ook een voorgerecht van maken door het niet op een andere manier op te dienen.

Veel plezier met dit recept, geniet ervan met gasten, of als je zin hebt om lekker een zondagje uitgebreid te koken.

FANCY_FISH

Fancy fish

  • Opdieningen: 2
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 4 stukken roodbaars filet
  • 350 g venkel
  • 2 zoete aardappels
  • 1/2 sjalotje
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 el bloem
  • 25 g boter
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Bereiding:

      Zoete aardappels

  1. Snijd de zoete aardappels in plakjes van 1 mm en besprenkel met olijfolie en zout.
  2. Bak de schijfje ong. 30 minuten, totdat ze knapperig zijn in de oven op 140 graden.
    Venkelpuree
  3. Snijd ondertussen de venkel in grove stukken en bak 5 minuutjes in de boter.
  4. Blus het geheel af met de room en laat 10 minuten doorkoken.
  5. Voeg eventueel gekookte asperges toe en doe het geheel in de blender.
  6. Kruid de puree naar smaak met peper en zout.
    Witte wijnsaus
  7. Fruit het sjalotje in boter.
  8. Blus het uitje af met de wijn en 50 ml room.
  9. Laat de saus ongeveer 5 minuten doorkoken en bindt met een beetje bloem als het nodig is.
    Vis
  10. Kruid de visfilet naar smaak met zout & peper.
  11. Bak ongeveer 5-8 minuten in de olijfolie.
  12. Serveer direct, stapel de puree, vis, wijnsaus en zoete aardappels, en garneer met een takje venkelblad.

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.