Een romige en gezonde soep

Gebonden Courgettesoep

VOORGERECHT, BUDGET, GLUTENVRIJ, koolhydraatarm

Het bijhouden van een moestuin is echt een kunst. Elk jaar start ik met het goede voornemen om van alles te verbouwen. Het eerste jaar heb ik geloof ik helemaal niets geoogst. De slakken waren me toen helaas voor. Het tweede jaar was ik vergeten mijn aardappels te oogsten. Maar dit jaar ging het al veel beter.


ximg_3227Ik verwachtte eigenlijk dat het ook dit jaar weer een beetje mis zou gaan. Aan het begin van de lente vind ik het altijd super leuk en ben ik veel in de tuin. Maar ik vind nog veel meer dingen leuk om te doen (korte spanningsboog ofzo?). De slakken pakken hun kans en langzaam aan verdwijnen alle groenten weer. Maar, een aantal dagen geleden vond ik een hele leuke verrassing in de moestuin.
ximg_3230BAM! Deze enorme courgette lag daar rustig verstopt onder de woekerende planten. Ik had hem helemaal nog niet gezien dus het was nogal een verrassing. Ik ben helaas vergeten om hem op te meten, maar het 1-euro muntje geeft je een idee van hoe groot hij was. Ondertussen weet ik dat je hem beter niet zo groot kunt laten worden aangezien het niet goed is voor de plant. Maar jeetje, voor de soep is het wel heel leuk!

Iedereen die de courgette te zien kreeg had hetzelfde toekomstbeeld: deze courgette hoort in de soep. En dat is dus precies wat ik er mee gedaan heb. Ik vond deze soep echt heerlijk, terwijl ik niet per se zo’n soeppersoon ben. Deze was echter zo smaakvol en romig dat ik zelfs twee keer heb opgeschept! Mocht je niet van een stevige soep houden, dan kun je hem ook zeven. Dit heb ik de tweede ronde gedaan. De soep behoudt dan de smaak, maar is wat dunner.

gebonden-courgettesoep

Gebonden Courgettesoep

Ingrediënten:

 • 2 courgettes
 • 2 uien
 • 4 kippen bouillonblokjes
 • 400 ml melk
 • 2 el groene pesto
 • teentje knoflook
 • 0,8 liter water
 • olie

Bereiding:

 1. Zet het water op het vuur en voeg de bouillonblokjes toe.
 2. Snijd ondertussen de courgettes, knoflook en uien in kleine stukken.
 3. Wok de groente in een grote scheut olie. Wok totdat de ui goed gaar is.
 4. Doe de groente in een blender en zet deze aan totdat het geheel een mooie smeuïge puree is.
 5. Voeg de puree, de melk en de pesto toe aan de bouillon.
 6. Laat de soep nog een aantal minuten door sudderen (niet koken).

Tip: Serveer met wat brood.

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.