BIJGERECHT, BUDGET, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, SNEL, VEGETARISCH
Ik ben fan van mijn oven en wel om deze reden: multitasken! Ik vind het super fijn om dingen in de oven te gooien en ondertussen allerlei andere dingen te doen. Met dit recept heb je maar liefst 45 minuten om: de tafel te dekken; de andere gerechten voor te bereiden; een nieuwe taal te leren; of de wereldproblemen op te lossen. Wat jij wilt, het is jouw dag!
Oke maar even iets anders, is it just me of zien deze groenten eruit alsof ze in een intens gevecht zijn? Misschien komt het doordat ik al heel vaak naar deze foto heb gekeken. Ik moet namelijk uit alle foto’s die ik heb gemaakt een goede kiezen, de foto in de juiste formaten zetten en de tekst er bij plaatsen. In totaal ben je dus best een tijdje naar de zelfde foto aan het kijken. Maar goed, in deze zie ik dus twee groenten die elkaar willen aanvliegen.
Voor het recept zijn ze in ieder geval – in tegenstelling tot op de foto – helemaal in harmonie met elkaar. Gebruik dit recept daarom als bijgerecht voor een lekker stukje vlees of vis.
Gegrilde Groenten
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 5 champignons
- 3 tomaten
- 1 aubergine
- 1 el oregano
- snufje zout
- ½ el rozemarijn
- ½ el basilicum
- olijfolie
Bereiding:
- Snijd alle groenten in stukken. Het mogen redelijk grote stukken zijn.
- Doe de groenten in een ovenschaal.
- Besprenkel de groenten met olijfolie.
- Voeg de oregano, rozemarijn en basilicum toe.
- Doe er nog een snufje zout overheen.
- Schep de groenten goed door elkaar.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Laat de groenten ongeveer 45 tot 60 minuten grillen in de oven.