open burrito met ingredienten

Gehakt Burrito met Rozijnen (restjes recept)

Hoofdgerecht, Budget, Snel, Lactosevrij

Een van onze meest gelezen recepten is de Pastechi di Karni. Zelf maak ik dit recept ook regelmatig in allerlei verschillende hoeveelheden. Dus soms komt het voor dat ik wat vulling overhoud. Met dit restjes recept kun je met die restjes snel een lekker en goedkoop en gerecht op tafel zetten. De gehakt burritos met rozijnen zijn bij ons thuis in ieder geval goed in de smaak gevallen!

Vandaag zat ik dus ongelooflijk te schommelen met wat ik wilde maken. Het ene moment had ik veel zin om te koken het andere moment weer totaal niet. Ik had nog een aantal recepten liggen die ik eigenlijk wel weer wilde gaan uitproberen (ze voldoen nog niet aan mijn eisen). Maar, eigenlijk had ik ook geen zin om weer naar de supermarkt te moeten om vervolgens weer met een enorme boodschappentas thuis te komen. Mijn kastjes puilen namelijk uit dus nieuwe potjes en pakjes kan ik eigenlijk ook niet kwijt. Maar al snel viel het kwartje: ik maak een nieuw restjes recept. Het werden gehakt burritos met rozijnen.

restjes-burrito-met-gehakt-en-rozijnen

In mijn koelkast lag nog een veel te grote bak met rijst. De rijst had ik over van een aantal dagen terug, toen er bezoek kwam. Daarnaast heb ik de laatste dagen veel pastechi gemaakt voor onze stand op de FeelGood Market. Daar had ik nog een hoop vulling van over.

Wat je misschien nog niet wist is dat burritos super geschikt zijn voor restjesdagen. Van origine worden burritos namelijk ook gemaakt met leftovers. Je kunt ze vullen met rijst, vlees, aardappels; vanalles eigenlijk. Dus als je slim bent heb je altijd een dicht pakje tortillas en wat strooikaas in de kast liggen. Vanaf nu ga ik dat in ieder geval wel doen!

Tip: Dit recept is een restjes recept, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon maken als je niet eerst pastechi hebt gemaakt. Voor 1 burrito maak je 1/6e van het pastechi di karni recept.

gehakt-burrito-met-rozijnen

Gehakt Burritos met Rozijnen (restjes recept)

Benodigdheden:

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Warm de restjes rijst, pastechi di karni vulling en de tortillawrap op in de magnetron.
  3. Vul de wrap met 5 el rijst en 5 el pastechi di karni vulling.
  4. Vouw de wrap dicht met behulp van een sateprikker. Leg de wrap in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier.
  5. Bestrooi wrap met de strooikaas.
  6. Leg de burrito 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Geniet!

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.