Gekruide boontjes

BIJGERECHTBUDGET, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, SNEL, VEGETARISCH

 

Wij eten thuis best vaak boontjes. Het is de lievelingsgroente van mijn vriend. Vorig jaar kwam ik er achter dat boontjes echt heel erg lekker zijn wanneer je ze rechtstreeks van het land eet. Ze hebben dan een hele verse (duh, ze zijn vers) smaak, zijn knapperig en smaken veel voller. Helaas is het voor mij niet mogelijk om ze altijd zo rechtstreeks van het land te eten. Hoewel ik het regelmatig probeer lukt het mij toch niet zo goed om boontjes te groeien.

Die heerlijke verse smaak proef ik dan ook maar zelden. Vaak koken wij de boontjes gewoon zonder iets er op of er aan. Maar soms gaat dat toch vervelen. Dus, daarom bedacht ik laatst dit recept met ingrediënten die we gewoon in huis hadden. Het is ongelooflijk makkelijk. Maar toch worden de boontjes er net wat specialer van.

Gekruide boontjes ketjap en provinciaalse kruiden

 

Gekruide Boontjes

Ingrediënten:

  • 250 g sperziebonen
  • 1/2 el provinciaalse kruiden
  • 1 tl ketjapmarinade

Bereiding:

  • Dop de sperziebonen.
  • Zet een wokpan op hoog vuur met een scheutje olie.
  • Doe de boontjes in de pan terwijl je de provinciaalse kruiden en ketjapmarinade toevoegt.
  • Wok voor ongeveer 10 minuten, totdat de boontjes beetgaar zijn (ik houd van hele knapperige boontjes).

 

Een gedachte over “Gekruide boontjes

  1. louis Navarro schreef:

    Ha Kaylee:
    Ik zie op je site dat je het over “provinciaalse” kruiden hebt.
    Volgens mij heten ze provençaalse kruiden.
    Deze komen nl. Uit de Provence, een deel van Frankrijk.
    Groetjes

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.