gepofte & gevulde aardappel

Gepofte en gevulde aardappel met ei

 

Bijgerecht, Budget, Glutenvrij

Volgens mij hebben we nog nooit echt uitgelegd waarom we deze blog eigenlijk bij houden. We vinden het natuurlijk allemaal gewoon heel erg leuk om te koken, maar voor mij is er nog een reden. Ik heb qua koken en eten namelijk echt verschillende periodes. Er zijn bepaalde ingrediënten die ik een tijdje heel graag eet, maar op een gegeven moment wordt dat minder en dan vergeet ik ze weer. Eén van die ingrediënten is boursin. En het was hoog tijd om daar weer eens mee te koken!

Ik krijg altijd een beetje een nostalgisch gevoel als ik aan boursin denk. Het doet me denken aan onze vakanties vroeger in Frankrijk. Waar we ’s ochtends altijd een lekker stokbrood haalden dat ik dan steevast vol smeerde met veel te veel boursin. Nouja, dat zouden anderen dan vinden. Wat mij betreft is het onmogelijk om te veel van deze kruidenkaas op te smeren.

Normaal gesproken maakt het me overigens niet zoveel uit welk merk je koopt van een bepaald ingrediënt. Ik kies meestal het huismerk of in ieder geval de meest goedkope die ik kan vinden. Bij dit recept doe ik dat niet. Je hebt namelijk roomkaas en je hebt roomkaas (lees met een diepe voldane zucht en watertanden). En de smaak van boursin vind ik echt zo specifiek dat ik eigenlijk altijd daarvoor ga.

Ik zou zeggen: probeer het eens uit. Het weer zorgt er deze week in ieder geval voor dat je het Frankrijk gevoel je er helemaal bij kunt voorstellen.

Gepofte en gevulde aardappel

Gepofte en Gevulde Aardappel met Ei

Ingrediënten:

 • 2 grote aardappelen
 • 4 eieren
 • 50g spekblokjes
 • 1/2 pakje boursin
 • olijfolie
 • oregano (optioneel)

Bereiding:

 1. Zet de oven aan op 200 graden.
 2. Was de aardappelen en prik er met een vork op een aantal plekken in. Bestrijk de aardappelen vervolgens met olie en doe er een snufje zout overheen.
 3. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie. Laat de aardappelen in het midden van de oven poffen. Dit duurt ongeveer 50 minuten.
 4. Bak ondertussen de spekblokjes in de pan. Laat de spekjes na het bakken goed uitlekken.
 5. Doe de boursin in een kom en voeg daar de spekjes aan toe. Meng het goed door elkaar.
 6. Als de aardappels gepoft zijn, snijd je ze door midden. Hol de aardappel zover uit dat de aardappel zijn stevigheid behoud, maar dat je hem wel kunt vullen. Vul de gehalveerde aardappels met het spek/boursin mengsel.
 7. Leg de aardappels in een ovenschaal. Breek boven elke halve aardappel een ei, zodat het ei op de aardappel ligt.
 8. Zet de ovenschaal in de oven totdat het eiwit mooi wit is en het eigeel bijna vast begint te worden.
 9. Optioneel: bestrooi met nog een beetje oregano.
 10. Serveer de aardappels met een lekkere salade en een goed stukje vlees.

 

 

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.