Geroosterde Paprikasoep

lunch, voorgerecht, budget, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch

 

Het is weer winter! Althans, het is nog herfst, maar de afgelopen dagen voelde het weer wel aan als winter! En als het koud wordt, word ik “lui”. Ik maak dan graag makkelijke recepten die ik in kan vriezen of op een andere manier kan bewaren zodat ik het alleen nog hoef op te warmen. Ik ben niet zo van leftover night of magnetronmaaltijden, dus dan is het maken van zo’n verse soep op zondag ideaal.

img_3227

Momenteel is het extra koud; het vroor vannacht! Ja VROOR! En daar bovenop mag ik lekker op mijn scooter naar het werk, iets waar ik een half uur over doe en natuurlijk niet echt kleding voor heb, aangezien ik afgelopen maart niet dacht dat ik die kleding nodig zou hebben.

Nou moet ik even uitleggen wat dit met afgelopen maart te maken heeft. Toen besloot ik mijn huurcontract op te zeggen en in het huis van mijn moeder te gaan wonen, met de kennis dat ik december naar mijn nieuwe appartement kon verhuizen. Een kans om geld te besparen, een heel huis voor mezelf te hebben (mijn moeder zit namelijk in een superdeluxe huisje op de camping), en eindelijk mijn eigen hond te nemen (achtertuin voor zindelijkheidstraining yeaahh)!

img_3231

Now, let’s fast forward to november 2016. Ik woon in een dorp, werk buiten de bebouwde kom, heb een scooter als vervoer en het vriest. Al mijn echt warme kleding zit onderin de achterste doos, achter de zware kasten en spullen op de volgestouwde zolder. So guess what? I NEED SOME DELICIOUS FREAKIN FRESH SOUP als ik op m’n werk of thuis aankom! Warm, vloeibaar, verse groenten, homemade.. Wat wil je nog meer?

Geen verrassing dus als je de komende tijd wat meer soepjes van me online ziet komen. Maar nu eerst deze lekkere paprikasoep.

geroosterde-paprikasoep_pinterest

Geroosterde Paprikasoep

Ingrediënten:

  • 5 rode paprika’s
  • 1 pakje tomatensaus
  • 750 ml water
  • 750 ml amandelmelk
  • 3 tl uienpoeder
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 500 g parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Snij de paprika op en rooster ze op de grill of in een droge pan.
  2. Zet een soeppan met het water op halfhoog vuur en voeg de paprika en tomatensaus toe.
  3. Roer totdat het kookt, haal pan van het vuur en doe in blender totdat alles vloeibaar is.
  4. Voeg de overige ingrediënten toe (melk, uienpoeder, knoflook, zout, peper en kaas) en roer goed door.
  5. Laat zachtjes 15 tot 20 minuten zachtjes koken, totdat de kaas is gesmolten.
  6. Serveer met verse basilicum en evt. wat extra kaas (jaa lekkerrr!)

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.