Gevulde champignons

Bijgerecht, hapje, budget, glutenvrij, koolhydraatarm, snel, vegetarisch

Eén van mijn favoriete dingen om te doen is koken voor anderen. Nu ik eindelijk mijn eigen appartement heb en er mensen ook normaal kan ontvangen (lees: ik heb eindelijk een woonkamer en een degelijke eettafel!!!(!!!)) doe ik dit ook graag. Ook al is het appartement nog niet helemaal af. Waardoor het nogal snel een zooitje kan worden. Maar dat terzijde!

gelukkig is de achtergrond een beetje onscherp 😉

Maar, dan moet ik ook wel even helemaal eerlijk wezen. Mijn appartement zal nooit af zijn! Als creatieve soul raak ik snel uitgekeken op dingen en zie ik altijd weer nieuwe richtingen waar ik in wil. Om een beetje te voorkomen dat ik alle kanten op vloog heb ik een paar jaar enthousiast gepind en heb ik alles dat ik wilde kopen eerst gecheckt met het board dat van toepassing was. Goed, dat ging best lekker en het is nu een samenhangend geheel waarin zelfs mijn hondjes vacht niet vloekt (omg reeaallyyy?!).

Terug naar de eettafel. Je kunt je voorstellen dat het belangrijkste in mijn huis de plek is waar ik eet en eten maak. Ik heb dan ook vol trots op Instagram met jullie wat foto’s ervan gedeeld. En nu dan eindelijk het eerste nieuwe recept vanuit mijn mooie appartementje: gevulde champignons.

Afgelopen zomer hebben we (meer dan) eens een grote barbecue georganiseerd. Toen een vriend van Kaylee wilde helpen, maar alle ingrediënten zo goed als op was, ging hij de hele keuken doorzoeken om nog iets lekkers te kunnen maken. Uiteindelijk stuitte hij op champignons, en hij besloot ze te vullen. Samen zijn we verder gaan zoeken naar ingrediënten die mogelijk lekker waren in de champignons. Je kunt je voorstellen dat we niet veel verder kwamen dan een smeerbare kaas en restjes groenten. Toen werd onze creativiteit al helemaal op de proef gesteld! En zoals te verwachten was het goed mislukt! Gelukkig had iedereen al genoeg gegeten (althans dat zeiden ze) en hebben we de champignons regelrecht de vuilnisbak in kunnen gooien.

Voor deze champignons ben ik wel eens goed gaan zitten en kwam ik al snel tot dit eindresultaat: makkelijk, snel, goedkoop en lekker. Waarom zou je het moeilijk maken als het ook makkelijk kan?

Gevulde Champignons

  • Opdieningen: ongeveer 10 als bijgerecht, 20 als hapje
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 1000 gram grote champignons
  • 150 gram kruidenkaas
  • 2 gegrilde paprika’s uit pot

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200℃.
  2. Haal de stammen uit de champignons. Dit doe je makkelijker door de stam te draaien terwijl je trekt. Dan breken ze sneller in hun geheel en komt er geen mes (of frustratie) bij kijken.
  3. Vul de champignons tot de rand met kruidenkaas. Leg ze in een ovenschaal of op een ovenplaat met bakpapier.
  4. Snijd de gegrilde paprika’s verdeel over de champignons.
  5. Verhit de champignons 10 minuten in de oven.

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.