Hoofdgerecht
Het is niet zo moeilijk om een speciaal effect aan je dagelijks maaltijd te geven. Een vulling van je vlees of vis kan dat al waarmaken. Wat dacht je van een gevulde scholfilet?
Gevulde hele kip, gevulde kipfilet, wraps, sushi… Everything with a filling is better right? Dus toen we de challenge met schol bedachten, moest ik wel iets met een vulling maken! Het warme weer van de afgelopen tijd gaf me inspiratie voor een Italiaans/mediterraans recept! Ik hoop dat jullie ervan genieten. Je kan ook je eigen vulling bedenken, bijvoorbeeld als je meer van tapenade met olijven houdt kun je die toevoegen Ook een lepeltje pesto erdoor heen kan een leuke variatie geven. Aangezien ik meteen een paar vissen heb gevuld heb ik ook nog een dag gevulde vis met frietjes en salade gegeten!
Gevulde schol
Ingrediënten:
- 2 stukken scholfilet
- (zwarte) tagliatelle
- 5 zongedroogde tomaten
- 1/4 aubergine
- een handje cherry tomaten
- 1/2 ei
- 1 eetlepel paneermeel
- 2 teentjes knoflook
- rozemarijn (3 blaadjes + garnering)
- olijfolie
- Zout & peper
Bereiding:
- Meng de zongedroogde tomaten, rozemarijn en knoflook met een blender tot een tapenade.
- Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak deze in de koekenpan.
- Combineer de aubergine met de tapenade, paneermeel, het eitje en een beetje peper.
- Vul de vis met een eetlepel vulling en rol deze op.
- Bak de vis rolletjes ongeveer 25 minuten op 180 graden in een ovenschotel met de cherrytomaatjes.
- Kook de tagliatelle volgens de verpakking en breng op smaak met olijfolie, knoflook en zout en peper.
- Serveer de pasta met vis en tomaatjes en een frisse salade. Enjoy!
Lijkt me lekker ondanks dat ik helemaal niet van vis houd. Klinkt het heel lekker!!
Dankje Annelies! Ik hoop dat het ook lekker smaakt, misschien ga je zo toch nog van vis houden 🙂