drankje, glutenvrij, lactosevrij, snel
Gin is momenteel natuurlijk een drankje dat heel veel grond heeft gewonnen in populariteit. Maar wisten jullie dat het typisch Engelse drankje Gin komt van het oerhollandse Jenever? Toen ik dat voor het eerst hoorde dacht ik meteen “Ginever”, ja, ik zie wel hoe de ene naam uit de ander is voortgekomen. *eind hersenspinsel*
Het is in Londen terecht gekomen toen onze Willem van Oranje het Verenigd Koninkrijk in de Middeleeuwen bezette. Het werd ontzettend populair omdat iedereen het mocht brouwen, het in de arme buurten veiliger was om Gin te drinken dan het besmette water én het was goedkoper dan bijna elke andere drank. Kun je voorstellen hoe iedereen er bijna constant dronken bij liep haha. Zou de spreuk “op je gezondheid” daar vandaan komen? 😉
Uiteraard smaakte het toen heel anders. Ondertussen is de kwaliteit van het drankje en natuurlijk ook de prijs weer gestegen. Het meest populair met tonic lijkt het me niet nodig om hier een recept van online te zetten, maar met een andere drank is het natuurlijk wel leuk om dit met jullie te delen! Vooral als hij mooi gegarneerd wordt.
Zelf was ik een hele tijd best benieuwd naar de drank, maar het leek me echt totaal niet lekker! Je hoort het met tonic te drinken, en mijn opa dronk altijd tonic, en dat was suuuuper bitter! Nee dank je dus! Toen het populairder werd dacht ik, laat ik het toch eens proberen. En verkocht was ik! Later ging ik ook nog met collega’s naar een Gin proeverij en nu heb ik uiteraard een super verfijnde smaak en ben ik (ervarings)-expert hahaha!
Goed, tijd voor het recept!
Gin Jewel
Ingrediënten:
- 50 ml Gin
- 10 ml vlierbloesem siroop
- 10 ml limoensap
- 60 ml troebele appelsap
- ijsklontjes
Bereiding:
- Schud alle ingrediënten, bij voorkeur in een cocktailshaker (lekker makkelijk).
- Schenk het al filterend van het ijs uit in een mooi whiskey glas of ander wijd glas dat gevuld is met vers ijs.
- Garneer met een appel schilletje en een takje munt.