HOOFDGERECHT
Gisteren heb ik voor het eerst gnocchi gemaakt ‘from scratch’! Dit leek me altijd al leuk om te doen, maar is er nog nooit van gekomen! Gewapend met een recept uit de allerhande ging ik op zondagmiddag aan de slag.
De gnocchi’s maken was even lastig, de eerste ‘batch’ was helaas mislukt en leek meer op een soep! De truc is blijkbaar om ze heel kort te laten koken, zodra ze gaan drijven zijn ze klaar! De gekruide gnocchi’s zijn superlicht, en apart met de nootjes er doorheen!


In plaats van hazelnootjes heb ik walnoten gebruikt! Verder heb ik spekjes bij het recept toegevoegd! Heerlijke combinatie, en je gaat waarschijnlijk niet meer terug naar gnocchi uit een pakje! Smakelijk 🙂
Gnocchi met tomatensaus
Ingrediënten:
- 800 gram pompoenblokjes
- 1 schaal tasty tom trostomaten
- 500 gram iets kruimige aardappelen
- 50 gram walnootjes
- 2 eieren
- 100 gram bloem + extra
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- zout, peper & chilivlokken
- 1 bakje verse basilicum
- spekjes
Methode:
- Bak de pompoenblokjes en tomaten in de oven of in een grote wok voor ongeveer 30 minuten, of tot de pompoen zacht is.
- Kook ondertussen de aardappels gaar, prak of stamp ze fijn en laat afkoelen.
- Meng 100 gram bloem, 1 eierdooier en het andere ei met de parmezaanse kaas, de helft van de nootjes, fijngesneden basilicum en kneed dit door de aardappelpuree!
- Verdeel het deeg in 4 delen en rol uit tot rolletjes van 1.5 cm dik. Snijd deze in gnocchi’s van 2 cm lang.
- Doe alle groenten in de blender of staafmixer en pureer tot een sausje.
- Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de gnocchi’s ongeveer 2 minuten. Ze zijn dus klaar als ze naar boven drijven! Het beste is om dit in delen te doen, afhankelijk van de grootte van je pan
- Bak de spekjes uit en serveer de saus met de gnocchi’s en de rest van de basilicum en nootjes!
Buon appetito!
Geïnspireerd door: Allerhande