Goed Gevulde Uiensoep

VOORGERECHT, BUDGET, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, VEGETARISCH

 

Deze uiensoep is mijn go-to-recept als ik geen zin heb om te koken, niet veel in huis heb of geen geld meer over heb aan het einde van de maand. Eigenlijk is het dus het perfecte studentenrecept. Op de geur van ui na dan. Die geur blijft namelijk goed aan je handen zitten (en in je adem). Dus voordat je naar college gaat, even goed schrobben 😉

Ik ben gek op recepten waarbij ik restjes op kan maken. Wanneer ik nog te veel brood in huis heb maak ik balchi en wanneer ik nog te veel ui in huis heb maak ik uiensoep. Ik koop namelijk altijd van die hele grote zakken, maar uien zijn niet eeuwig houdbaar. Op deze manier hoef ik ze in ieder geval niet weg te gooien.

Uien voor de uiensoepDaardoor is mijn uiensoep wel elke keer anders. De ene keer heb ik namelijk sjalotjes en de andere keer weer bosui. De hoeveelheden die ik gebruik zijn dus ook altijd anders. Ik maak namelijk meestal alles in één keer op wanneer ze het echt niet meer langer vol houden. Hetzelfde geldt voor de wijn. Soms zit er geen wijn in, soms rode wijn en deze keer was het een droge witte wijn.

Tip: Een beetje kaas als garnering is heerlijk!

Goed gevulde uiensoep met rode ui

 

Goed Gevulde Uiensoep

Ingrediënten:

 • 4 rode uien
 • 1 kg gewone ui (in ringen gesneden)
 • 2 liter water
 • 4 blokjes basis bouillon
 • 100 ml droge witte wijn
 • je favoriete brood
 • olie

Bereiding:

 1. Snijd de uien in ringen.
 2. Zet een pan met twee liter water op een middelhoog vuurtje. Voeg de bouillonblokjes toe.
 3. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui. Waarschijnlijk past niet alle ui in één keer in de pan en moet je het in meerdere keren fruiten.
 4. Voeg de ui toe aan de bouillon.
 5. Voeg 100 ml droge witte wijn toe aan de soep.
 6. Laat de soep zo’n 90 minuten pruttelen.
 7. Serveer de soep met je favoriete brood.

2 gedachten over “Goed Gevulde Uiensoep

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.