green mango smoothie

Green-mango-smoothie

Drankje, ontbijt, glutenvrij, lactosevrij, snel, vegetarisch

 

IMG_3676Het is alweer twee jaar geleden dat ik stage liep in Pittsburgh, na afloop ben ik een stukje gaan reizen in Noord Amerika, langs verschillende steden om vanaf New York weer terug naar huis te vliegen. In New York proefde ik deze smoothie, eenmaal thuis probeerde ik hem meteen na te maken!

Groene smoothies klinken voor veel mensen een beetje eng… Maar groen is gezond en bij de juiste combinaties ook lekker! Spinazie, ‘kale’, komkommer, munt van alles en nog wat kan je in je ochtend sapje, pre-workout, of juist snack to go doen! Geloof me, het is vaak lekkerder dan je denkt! Spinazie heeft een vrij milde smaak en gecombineerd met zoete producten is dit een goede eerste smoothie. Het is voor mij nog steeds de favoriete en makkelijkste variant. Als je voor wat meer vulling gaat kun je experimenteren met banaan, andere nootjes, en eventueel whey erbij.

IMG_6227.JPG – Version 2

Mij brengt dit recept altijd terug naar ’the big apple’, lopend in the upper east side, en om de 10 meter smoothies tegenkomen. De spanning of dit de goede keuze zou zijn en de opluchting bij de eerste slok! Dare to try and you will move forward!

green-mango-smoothie

Green-mango-smoothie

Ingrediënten:

  • 200 gram mango
  • 2 handjes verse spinazie
  • 400 mL kokosmelk
  • ongv. 20 ongezouten amandelen
  • water of ijsklontjes naar smaak

Bereiding:

  1. Doe de amandelen in de  de blender en maal deze fijn
  2. Snijd de mango in blokjes
  3. Voeg de spinazie*, mango en kokosmelk toe en blend het geheel een minuut
  4. Proef en voeg eventueel meer kokosmelk of water toe voor een gladdere smoothie

Enjoy!

*Tip: Doe altijd je bladgroenten onderop, zo worden ze het fijnste gemalen!

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.