HOOFDGERECHT, LUNCH, BUDGET, GLUTENVRIJ, koolhydraatarm, LACTOSEVRIJ, SNEL, VEGETARISCH
Dit recept is één van mijn go-to, snelle en gezonde salades. Ik ben geen vegetariër, maar toen ik erachter kwam dat deze stukjes vleesvervanger zó lekker waren, kon ik niet anders dan altijd deze variant eten! Mocht je nou niet zo’n fan van vleesvervangers zijn of liever blijven bij wat je kent, dan kun je er stukjes kipfilet in doen. Ik hou het zelf bij dés van Quorn! Het heeft de structuur en smaak van een soort kipnugget zonder het korstje, en bleek een perfecte toevoeging aan dit recept.
Het recept heb ik in de keuken van een vriendin uit mijn studietijd ontdekt. Zij was vegetarisch en gooide gewoon de gesneden ingrediënten van het verse guacamole pakket van de Albert Heijn en de gebakken stukjes dés bij elkaar in een schaal, serveerde het met wat stokbrood en klaar.
Ik heb het een klein beetje aangepast waardoor het glutenvrij is en iets goedkoper. Ook komen de ingrediënten dichter bij mijn persoonlijke guacamole recept.
Bij deze!
Guacamole maaltijdsalade
Ingrediënten:
- 1 bakje dés van Quorn
- 2 avocado’s
- 1 rode of gele paprika
- 1 tomaat
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1/2 spaanse peper
- 1/2 limoen
- peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Bak de stukjes dés in plantaardige, vloeibare boter.
- Snijd de avocado, paprika en tomaat in blokjes van 1 cm2.
- Snijd de limoen doormidden.
- Snijd de rest in kleine stukjes en voeg toe aan de al gesneden groenten.
- Knijp de limoen erover uit en meng alles door elkaar.
- Lekker voor erbij: nachos van mais (en ook nog eens lekker lactose- en glutenvrij!)