2 schollen van de barbecue

Hele Schol op de BBQ

Hoofdgerecht, Glutenvrij, koolhydraatarm, Lactosevrij

Goed, onze eerste challenge! Net als voor Jordan was het voor mij de eerste keer dat ik een recept met schol maakte. Sterker nog, volgens mij hebben we allebei nog nooit zelf met schol gekookt. Maar voor alles moet een eerste keer zijn natuurlijk.In de aanloop naar de challenge heb ik daarom ook eerst even een ’test-scholfilletje’ gebakken. Op die manier kwam ik er achter dat schol echt wel een heel lekker visje is (wat Tilaï en Arantja overigens al lang wisten). Zonder iets er op of er aan is het ook heerlijk. Een beetje zout en peper: klaar is Kees. Ik vond het dan ook het perfecte visje om op de barbecue te leggen. Daarom is mijn recept voor deze challenge een hele schol op de BBQ.

Eerst moet ik een beetje credits geven aan Marten. Hij heeft namelijk de geweldige BBQ gebouwd waardoor ik twee schollen in één keer kon barbecuen. Op de gemiddelde BBQ zal dat ietsje moeilijker gaan verwacht ik. Maar met onze XL versie ging het heel goed. Ik had zelfs nog een hoop ruimte over voor gepofte aardappels en mais.

Nu ben ik zelf best een fan van lekker barbecuen. Maar, meestal ligt die bij ons vol met vlees. Nu ik deze schol er een keer op heb gelegd denk  ik dat we toch wat vaker met vis gaan barbecuen. Ik vind het een hele lekkere en gezonde afwisseling. Dus ik ben zeker van plan om vaker vis uit te proberen als we lekker buiten eten.

P.s. Huisdieren vinden het ook heel leuk als je lekker buiten BBQ’t. Ook onze nieuwe beste puppy vriend.

Hele schol op de BBQ

Hele Schol op de BBQ

 • Opdieningen: 2 personen
 • Afdrukken

Ingrediënten:

 • 2 hele schollen
 • 4 el olijfolie
 • 2 grote tenen knoflook
 • een handje verse koriander
 • 1 tl citroengras (in poedervorm)
 • 1 tl tijm
 • 1 tl gemberpoeder
 • zout en peper

* Het is heel handig als je een visklem hebt voor de vis. Anders loop je het risico dat de vis aan de BBQ blijft plakken.

Bereiding:

 1. Snijd de knoflook en koriander klein en doe het samen met de overige kruiden in een schaaltje.
 2. Voeg 4 el olijfolie toe en meng het geheel door elkaar.
 3. Voeg een flinke snuf zout en peper toe.
 4. Zet de kruidenolie even aan de kant zodat de kruiden goed in de olie kunnen trekken.
 5. Spoel ondertussen de vis af en dep deze goed droog.
 6. Snijd de vinnen aan beide zijden van de vis er af.
 7. Smeer de vis goed in met zout. Gebruik vervolgens een kwastje om de vis aan beide kanten in te smeren met de kruidenolie.
 8. Heb je nog kruidenolie over? Leg de vis dan in een diep bord en schenk de rest van de kruidenolie er overheen. Laat de vis een kwartiertje marineren.
 9. Leg de vis op het heetste deel van de BBQ. Binnen 8 tot 10 minuten is de vis klaar. Draai hem halverwege een keer om.

Tip: Serveer met een lekkere salade en rozemarijn bolletjes!

Hele Schol op de BBQ

Hele Schol op de BBQ

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.