Zelfgemaakte Aardbeienlimonade recept; fris zomerdrankje

Homemade Aardbeienlimonade

DRANKJE, BUDGET, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, SNEL, VEGETARISCH

 

Bij mij thuis lopen de temperaturen op tot tropische temperaturen wanneer je aan het koken bent. Je waant je meteen in een lekker zonnig land, ook al staan alle ramen en deuren open. Zomerse drankjes zijn dan ook altijd van harte welkom in dit huis!

En soms komt een recept voor een dergelijk drankje gewoon op je pad zonder dat je het door hebt. Dat was met het recept voor dit fruitige drankje helemaal het geval. Ik was bezig met de Witte Chocolademousse met Aardbeiensiroop en had uiteindelijk veel te veel siroop over (voor als je dat recept gaat maken: de hoeveelheden die in het recept staan kloppen wel – ik heb ze aangepast). Dus ik stond daar een beetje naar de pan te kijken.

Nu moet je weten dat mijn recept voor de aardbeiensiroop geïnspireerd is door het drankje Awa di Lamunchi. Je kunt heel gemakkelijk een siroop maken met water en suiker. Vervolgens kun je alle smaken die je maar kunt bedenken daar aan toevoegen. Voor de chocolademousse besloot ik de siroop iets minder dik te maken door er minder suiker aan toe te voegen. Dus toen ik de pan met siroop zag staan bedacht ik me: “Hé, het komt van origine van een drankje af. Het kan ook vast weer een lekker drankje worden, maar dan met aardbei in plaats van met limoen”.

En dat was een goede keuze! Marten – mijn vriend – keek eerst een beetje sceptisch toen ik een glaasje homemade aardbeienlimonade voor hem neerzette. Het ziet er immers wel een beetje hipster uit. Maar daarna schonk hij zelf nog twee glazen in. Mission accomplished!

homemade-aardbeienlimonade-e1439192730985

Homemade Aardbeienlimonade

  • Opdieningen: 4 glazen
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 1,2 l water
  • 100 g suiker
  • 10 aardbeien

Bereiding:

  1. Vul een pan met 2 dl water en zet deze op middelgroot vuur.
  2. Voeg de suiker toe aan de pan. Roer de suiker totdat deze helemaal is opgelost tot een siroop.
  3. Verwijder de kroon van de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes.
  4. Voeg de aardbeien toe aan de siroop  en meng het geheel voor ongeveer 2 minuten. De siroop zelf moet ook een mooie licht-rode kleur krijgen.
  5. Laat de siroop afkoelen. Voeg een liter water toe om er limonade van te maken.

 

 

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.