LUNCH, BUDGET, LACTOSEVRIJ
Jordan's Tonijnsalade
Ingrediënten:
-
4 blikjes tonijn op water basis
- 1 el olijfolie
- 2 el appelazijn
- 1 el gehakte knoflook
- 3 gesneden uien
- 3 el basterdsuiker
- 1 tl zwarte peper
- 2 el zoete ketjap
- 2 el gesneden olijven
- evt sambal
Bereiding:
- Snijd alvast de uien in stukjes of reepjes
- Verhit een ruime pan met olijfolie op gemiddeld vuur
- Voeg hier de tonijn aan toe
- Vervolgens voeg je daar de appelazijn, knoflook, de helft van de ui, basterdsuiker, zwarte peper, zoete ketjap olijven en naar wens sambal aan toe
- Dit roer je totdat de ui goed verdeeld is
- Laat dit vervolgens 10 minuten afkoelen
- Wanneer dit afgekoeld is voeg je de overige ui aan toe
- Nogmaals roeren en voilà!
Warm of koud serveren met rijst of brood.