Kip met rabarber & pompoen

hoofdgerecht, budget, glutenvrij, lactosevrij, snel

In deze rare periode probeer ik de kleine lokale ondernemers te steunen. Helaas zijn er veel horeca en verkoop gelegenheden die moeite hebben met rondkomen. Natuurlijk is het belangrijkste om allemaal thuis te blijven, maar als je toch boodschappen gaat doen is het een idee om dat niet per se bij de grote supermarkten te komen. Want dankzij een lokale boer werd ik dit keer geïnspireerd om creatief aan de slag te gaan en dit lekkere kiprecept met rabarber en pompoen te maken!

Groenten van de lokale boer

Ik heb deze week mijn groenten (contactloos) gehaald bij een boer met eigen winkeltje. En daar lag lekkere rabarber die ik niet kon laten liggen! Daarom vandaag een verrassend, gezond en lekker recept voor jullie. Dit recept is geïnspireerd op een recept van cottercrunch.com.

kip met rabarber & pompoen door tilai

Kip met rabarber & pompoen

Ingrediënten

  • 60 ml balsamico azijn
  • 60 ml BBQ saus
  • 60 ml stroop
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 – 4 geschilde rabarber stengels (bewaar de schillen voor de topping)
  • 2 uitgeperste citroenen
  • 1 gesnipperd uitje
  • 600 gram kipfilet in stukken
  • 1/2 pompoen in stukken
  • 2 takjes verse tijm
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175C
  2. Schil de rabarber stengels met een dunschiller in smalle stroken.
  3. Meng de balsamico azijn, BBQ saus, sap van 1 citroen, stroop, knoflook en rabarber stengels in de blender tot een gladde saus.
  4. Snijd de kip in grote stukken.
  5. Snij en schil de pompoen in even grote stukken.
  6. Doe de kip, pompoen en saus in een braadpan (of ovenschotel).
  7. Zorg dat de stukken allemaal bedekt zijn met saus.
  8. Bedek de schotel met het gesnipperde uitje.
  9. Snij een tweede citroen in schijfjes en leg deze, met de tijm, op de schotel ter versiering.
  10. Bak het geheel 30 minuten in de oven.
  11. Bedek de rabarber schillen met oven en doe deze de laatste 10 minuten ook in de oven op een kleine bakplaat. Je kan deze boven op je braadpan zetten.
  12. Serveer met aardappeltjes, krieltjes of brood!

Smakelijk!

Bron: Crispy Rhubarb Lemon Chicken Bake {Paleo}

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.