Kip-preischotel met geitenkaas

HOOFDGERECHT, BUDGET, GLUTENVRIJ, koolhydraatarm, SNEL

Sinds enige tijd ontvang ik van boerschappen.nl een boodschappenpakket. Ik kan je hier zelf meer over vertellen, maar ze omschrijven het zelf al zo geweldig op hun website:

Boerschappen rijdt dagelijks langs tientallen boeren in de regio en maakt hier boodschappenboxen in verschillende variaties van. De boeren waar wij mee samenwerken zijn kleinschalig, hebben onmetelijk veel liefde voor hun dieren, gewassen, omgeving en product. Deze liefde gaat ver, en eindigt bij de puurste en lekkerste Boerschappen die wij dagelijks voor jou ophalen.

Boerschappen bevatten geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen, dieren krijgen geen preventieve antibiotica of groeihormonen en er worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen of slechte E-nummers toegevoegd. En uiteraard zijn Boerschappen altijd super vers omdat we ze in de ochtend voor jou ophalen. Daarnaast supporten we hiermee kleinschalige lokale boeren en krijgen zij een eerlijke prijs voor hun – met liefde geproduceerde – producten.

Geen zin om te lezen? In dit filmpje vertellen ze ook waarom ik Boerschappen zo fijn vind!

Een boodschappenpakket als deze betekent dat ik lokale groenten krijg, maar ook alleen groenten die in het specifieke seizoen goed groeien. Daarom heb ik de laatste tijd elke week een prei in m’n pakket zitten. Eerst vroeg ik me echt af wat ik er mee moest; iedere keer maar opsnijden in je wokje wordt ook zo saai.

Dus het was tijd voor een nieuw recept! In het pakket zit momenteel ook regelmatig kipgehakt, dus ik dacht, laat ik eens kijken wat ik daarmee kan maken. Het is een lekker simpele variant op de preischotel geworden wat, zoals dat bij schotels gaat, in de oven wordt afgebakken. Een kind kan de was doen!

Kip-preischotel met geitenkaas

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • 200 gram kipgehakt
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 Spaanse peper (of een paar snufjes chili uit een potje)
  • snufje zout
  • snufje peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de prei in halve ringen en was goed in een zeef zodat al het zand eruit is
  3. Snij de Spaanse peper doormidden, verwijder de pitjes en snij de peper fijn
  4. Besprenkel het kipgehakt met een snufje zout en peper en bak het rul
  5. Haal het gebakken gehakt uit de pan en bak nu de prei met de peper totdat de prei glazig wordt.
  6. Roer het gehakt er doorheen en schep de helft ervan in een ovenschaal.
  7. Verdeel de helft van de geitenkaas over de schotel en schep de rest van het vlees erover.
  8. Verkruimel de rest van de geitenkaas over de schotel en bak 10 minuten in de oven.

Geïnspireerd door: Voedzaam & Snel

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.