HOOFDGERECHT
Een paar weken geleden waren mijn ouders op vakantie uit Curacao! Het is zo fijn als wij ze kunnen verwennen terwijl ze ons helpen, leuke dingen doen en rondrennen tussen bezoekjes aan familie en vrienden! Al sinds kleins af aan staan we met mijn moeder in de keuken, te kokkerellen op de meest creatieve manier die je kan bedenken. Lees: de lekkere recepten kunnen we bijna nooit recreëren!
Dit recept gelukkig wel! Tijdens een druk dagje verhuizen in Breda, leek dit me een heerlijk en goed vullend receptje! Het is een van mijn favorieten geworden. Geïnspireerd door de “Beef kofta curry with fluffy rice, beans and peas” van Jamie Oliver maar uiteraard met wat verschillen!
Kofta curry met rijst en boontjes
Ingrediënten:
- klein blikje linzen
- 2 theelepels garam masala *
- 500 gram rundergehakt
- 1 blikje gepelde tomaten
- verse gember
- 1 uitje
- 1 rode chili peper
- handje koriander
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels curry pasta *
- 200 ml kokosmelk
- 1 citroen
- basmati rijst
- sperzieboontjes
* Te koop bij de meeste toko’s
Bereiding:
- Combineer de linzen, garam masala en gehakt en meng het tot een evenredig geheel, rol hiervan kleine balletjes van ongeveer 3 cm in doorsnee
- Kook de rijst en de boontjes zoals je gewend bent
- Fruit het uitje met de knoflook en chili in een koekenpan met olijfolie en bak de gehaktballetjes hierin bruin
- Voeg 1 theelepel fijngesneden gember toe, snij de koriander fijn en voeg ongeveer de helft toe
- Blus het geheel af met de curry pasta, kokosmelk en honing en laat het een paar minuutjes pruttelen
- Voeg naar wens meer curry, garam masala of peper & zout toe!
Schep op en serveer met een schijfje citroen en eventueel een schepje yoghurt voor de niet-zo-pittige-eters ! Eventueel ook lekker om Indiase poppadums hier bij te serveren!
Geïnspireerd door: Jamie Oliver